După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 5 februarie 2014

"Inima Oraşului" la Centrul Creştin Emanuel Bucureşti

Vineri, 7 februarie, intre orele 18-20 incepe un ciclu lunar de adunari de evanghelizare pentru tineret intitulat "Inima Orasului" care se va desfasura la Centrul Crestin Emanuel Bucuresti.
Primul invitat pentru un mesaj: J.J. Ferrell, misionar american foarte bun vorbitor de limba romana. Programul muzical va fi sustinut de grupul Emanuel.
In buna traditie a adunarilor de odinioara de la Ion Dacian, primim interventii, marturisiri sau completari la programul muzical din partea celor prezenti.
Vino si vezi. Cheama un prieten!
Pastor Nelu Bochian

Turneu Continental – Februarie 2014

7 – Aiud: Biserica Baptistă Betania
8 – Orăștie: Biserica Baptistă Harul
9 – Hunedoara: Biserica Penticostală Elim, a.m.
9 – Hunedoara: Biserica Baptistă Biruința
10 – Caransebeș: Biserica Baptistă Sfânta Treime
11 – Haţeg: Biserica Baptistă Betleem
12 – Lupeni: Biserica Baptistă Sfânta Treime
13 – Călan: Biserica Penticostală Filadelfia
14 – Simeria: Biserica Baptistă Betel
15 – Sebeș: Biserica Baptistă
16 – Cluj: Biserica Baptistă Iris
16 – Cluj: Biserica Penticostală Betel
21 – Sibiu: Sala Thalia
22 – București: Biserica Baptistă Harul
23 – București: Biserica Agapia, Sala DALLES, a.m.
23 – București, Biserica Baptistă Sfânta Treime, p.m.

Scrisoare deschisă către Consiliul Naţional al Audiovizualului

În atenția membrilor CONSILIULUI NAȚIONAL AL AUDIOVIZUALULUI 
Stimată doamnă președintă Laura Georgescu,
Stimați membri CNA,
Coaliția pentru Familie și Constituție, for civic constituit din organizații nonguvernamentale, ce are ca scop protejarea familiei și a valorilor sale, a primit în aceste zile informații de la unii părinți, conform cărora în timpul serialului ”Good Luck Charlie!”, produs de postul de televiziune pentru copii Disney Channel, într-unul dintre episoadele difuzate recent în SUA, se face propagandă cuplurilor homosexuale, în cazul de față unui cuplu de lesbiene.
Concret, este vorba despre episodul difuzat în SUA în data de 26 ianuarie[1], episod în care părinții Amy și Bob Duncan aranjează o întâlnire pentru fiica lor, de vârstă preșcolară, Charlie, cu una dintre prietenele acesteia, prietenă care are „două mame”. Întregul scenariu durează 7 minute și are rolul de a ilustra faptul că familia naturală este identică celei„homosexuale”, că ambele se confruntă cu aceleași gen de probleme și că amândouă țin de sfera normalității.
Se pare că introducerea acestui scenariu în serialul pentru copii „Good Luck Charlie!”, difuzat în mai multe țări, printre care și România, vine în urma unei campanii prin care Disney Channel și-a propus ca programele pe care le difuzează să fie „relevante pentru copiii și familiile din întreaga lume și să ilustreze teme ca diversitatea și incluziunea”. Potrivit site-ului tvguide.com [2], Disney Channel a anunțat încă din vara anului 2013 că urmează ca într-unul dintre ultimele episoade ale serialului ”Good Luck Charlie!” să introducă un cuplu format din persoane de același sex. Mai mult, potrivit hollywoodlife.com [3], Disney Channel susține că „apariția în serial a unei familii formate din persoane de același sex are rolul de a ilustra realitățile lumii contemporane, în contextul în care mulți dintre cei care vizionează serialul sunt copii care au părinți de același sex”.

Daniela Lăcătușu la Biserica Baptistă Sfânta Treime Caransebeș

Vineri, 07.02.2014, ora 18.00, 
vom sluji la evanghelizare 
la Biserica Baptista Sfânta Treime Caransebeș. 

Ne rugam Domnului pentru rod bogat!! Amin.

Daniela Lăcătușu

Pastor Teofil Ciortuz: "Atenţie la învăţăturile eretice!"

Se strecoară în adunări sau în grupurile de rugăciune. Sunt foarte pregătiţi din punct de vedere scriptural, ştiu să „învârtă” Biblia şi să scoată texte din contexte pentru că au ei pretextele lor. Se roagă cu grijă, fără să strecoare otrava ereziilor pe care le propagă.
Intră în biserici mici, de sate, cer voie responsabilului de biserică să aducă un cuvânt de învăţătură, dar nu dau de bănuit ce otravă de aspidă au sub limbă. Fraţii îi primesc cu braţele deschise, fără să bănuiască ce îi aşteaptă după câteva întâlniri.
La terminarea serviciului, vizitatorii cer voie să mai vină şi, ai noştri, ospitalieri cum îi ştim şi nebănuitori, îi invită să se întoarcă. Când revin, încep să strecoare din ereziile lor nimicitoare.
Încetul cu încetul fraţii noştri se lasă învăluiţi de multele cunoştinţe ale vizitatorilor, de dexteritatea lor în a mânui textele biblice, apoi încep să pună la îndoială învăţături precum: închinarea în ziua sabatului sau a duminicii, cine sunt cei 144.000, nocivitatea cărnii de porc, identitatea anticristului şi a proorocului mincinos, obligativitatea respectării Legii pentru mântuire.
Nu ne spun că ei o consideră pe Ellen White o profeteasă de acelaşi rang cu proorocul Isaia, nici că ei nu cred într-un iad literal şi veşnic. Nu pomenesc despre profeţii eşuate referitoare la revenirea Domnului Isus şi despre liderii lor care au indus în eroare mii de credincioşi naivi.
În loc să mergă în lumea largă să convertească mulţimi de păcătoşi care sunt pe drum spre iad, se vâră prin case şi biserici bulversând creştini iubitori de Dumnezeu, dar încă copii în cele sfinte. Sunt lupi îmbrăcaţi în piei de oaie, un pericol mortal pentru cei lesne crezători.  Sursa: AICI

În curs de apariţie: Cultele neoprotestante şi drepturile omului

Marius Silveşan, Bogdan Emanuel Răduţ,Cultele neoprotestante şi drepturile omului. Un strigăt la Radio Europa Liberă (aprilie 1977), Cuvânt înainte de Iosif Ţon, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2014, 136 pag.

Alin și Florina Jivan la Biserica Poarta Cerului Hässleholm, Suedia


Florin Ianovici - Cum arată o viață împlinită? (Sydney, 31 ianuarie 2014)

Mesaj Florin Ianovici de la minutul 115! (preluare: RodiAgnusDei)

Evanghelizare la Biserica Betel Ipotești, jud. Suceava


Religii și vârste în România - de Nicolae Geantă

În urma analizei structurii vârstelor populației religioase din România, constatăm că la recensământul oficial de la finalul anului 2012, cel mai mare procent de tinerii îl dețin penticostalii - 29,9 %, urmați de creștinii după Evanghelie 21,9 % și musulmani 21,2 %. Raportat la media pe țară (care este de 15,9% pentru tinerii sub 15 ani), dintre celelalte culte religioase numai baptiștii trec puțin peste prag (cu 16,2%), în timp ce tudoriștii (biserica evanghelică română) sunt la egalitate cu țara (15,9%). Restul confesiunilor au o pondere inferioară. De exemplu adventiștii dețin 15,8 % tineri sub 15 ani, catolicii 15,2 %, ortodocșii înregistrează 14,7 %, reformații 13,4 %, unitarienii 13,1 %, iar luteranii 11,1 %. Cel mai mic procent de tineri îl dețin mozaicii 5,5%. Pe altă parte martorii lui Iehova au numai 11,1 % tineri, ceea ce demonstrează că dinamica lor pozitivă de creștere în ultimii 10 ani are suport prozelitismul. Îngrijorător este faptul că în rândul persoanelor ce s-au declarat fără religie 23,4 % sunt tineri sub 15 ani (care au cel puțin 8 ani de religie în școală!!!). Totuși, numai 3,5 % din categoria acestei vârste s-au declarat atei! 

Fac precizarea că, în cadrul politicilor demografice, tinerii sub 15 ani trebuie să depășească 20 procente pentru vitalitatea unei comunități. Mai subliniez că, în cadrul unei populații, vârstele tinere confirmă întotdeauna că va exista viitor. Cu cât mai mulți tineri sub 15 ani cu atât va fi mai mare creșterea comunității. Pentru că în anii ce urmează grupul de tineri se va casătorii și va procreea. Acolo unde procentul grupelor de vârstă înaintată este ridicat (cum e cazul grupei peste 65 de ani), descendența numerică a comunității e obligatorie. Bătrânii nu nasc, dar și foarte mulți mor, prin urmare populația va înregistra descreșteri. Indicii de vârste produc același impact și în religie. Cu o excepție: aici pot crește numărul de adepți prin convertire.

În ceea ce privește vârstele medii, cea mai mică etate o dețin penticostalii (31,7 ani), urmați de musulmani (35,4 ani) și creștinii după Evanghelie (37,5 ani). De fapt cele trei confesiuni sunt singurele din România care au vârstă medie mai mică decât etalonul național (40,6 ani). Cele mai ridicate vărste medii le înregistrează persoanele de religie mozaică (58,6 ani), urmate de armeni (48,3 ani), augustani și lutherani (47,6 respectiv 47,3 ani) ori greco-catolicii (46,9 ani). Vârste apropiate față de media țării înregistrează catolicii și ortodocșii (41 respectiv 41,3 ani), evanghelicii tudoriști și baptiștii (42,1 respectiv 42,2 ani) și adventiștii (43,1 ani). Nici martorii lui Iehova nu au o vârstă medie prea tânără (45,4 ani), ceea ce reiese că în ultima vreme la acest cult au aderat persoane adulte și nu tineri. Pe de altă parte, persoanele fără religie au o vârstă medie de 32,8 ani în România.

În piramida vârstelor, la segmentul +65 ani, România are o pondere de cca 16,1 %, peste pragul normalității. Ponderea cea mai semnificativă de persoane peste 65 de ani este deținută de cultul mozaic (45,4 %), urmată de augustani (29,1 %), greco-catolici (27,7 %) și lutherani (26,7 %). Martorii lui Iehova, adventiștii și unitarienii au ponderi de peste 20 % (respectiv 22,9 %, 22,5 %, 20,7 %), iar ortodocșii, catolicii și reformații peste 16 % (16,6 %, 16,9 %, 19 %). Dintre crestinii evanghelici cel mai mic procent de bătrâni înregistrează penticostalii (6,3 %) și creștinii după Evanghelie (16,1 %), baptiștii și tudoriștii depășind 20 de procente (20,2 %, respectiv 21,1%). De remarcat ca musulmanii au un procent mic de vârstnici peste 65 de ani (9,7 %), situație întâlnită și la populația fără religie (7,6 %) sau atee (9,3 %).

Doresc să mai precizez că la Recensământul din anul 2011 (cu care nu sunt în totalitate de acord în privința evanghelicilor baptiști, cde, penticostali și tudoriști - unde datele nu corespund cu realitatea), numai 4 confesiuni au crescut procentual față de anul 2002: penticostalii (de la 1,8 % din populația României la 1,92 %), baptisții (de la 0,58 la 0,60 %), musulmanii (de la 0,31 la 0,34 %) și creștinii după Evanghelie (de la 0,21 la 0,23 %), fenomen pus însă și pe seama scăderii populației țării (cu peste 10 %). Totuși singura religie ce are și creștere numerică este penticostalismul. Totodată, unitarienii, adventiștii și tudoriștii deși au scăzut numeric, au rămas constanți ca pondere (0,43, 0,3 și respectiv 0,08 % din populația țării), toate celelalte confesiuni scăzând nu doar numeric ci și procentual. Este îngrijorător faptul că pesoanele fără religie s-au dublat ca pondere între 2002-2011 (de la 0,06 la 0,10 %), iar ateii s-au triplat (0,04 și 0,11 %).

Fac din nou precizarea că, în cadrul politicilor demografice, tinerii sub 15 ani trebuie să depășească 20 procente pentru vitalitatea unei comunități. Mai subliniez că, în cadrul unei populații, vârstele tinere confirmă întotdeauna că va exista viitor. Cu cât mai mulți tineri sub 15 ani cu atât va fi mai mare creșterea comunității. Pentru că în anii ce urmează grupul de tineri se va casătorii și va procreea. Acolo unde procentul grupelor de vârstă înaintată este ridicat (cum e cazul grupei peste 65 de ani), descendența numerică a comunității e obligatorie. Bătrânii nu nasc, dar și foarte mulți mor, prin urmare populația va înregistra descreșteri. Indicii de vârste produc același impact și în religie. Cu o excepție: aici pot crește numărul de adepți prin convertire.

Știu că în cadrul religiilor sunt destui sceptici care consideră că recensămintele nu sunt importante. Totuși ele sunt inventarele vii ale comunităților. Arată dacă o religie trăiește sau se pregătește de înmormântare... 

✡ Poza și gândul zilei

  • Veniţi de ascultaţi, toţi cei ce vă temeţi de Dumnezeu, şi voi istorisi ce a făcut El sufletului meu. Am strigat către El cu gura mea, şi îndată lauda a fost pe limba mea. Dacă aş fi cugetat lucruri nelegiuite în inima mea, nu m-ar fi ascultat Domnul. Dar Dumnezeu m-a ascultat, a luat aminte la glasul rugăciunii mele. Binecuvântat să fie Dumnezeu, care nu mi-a lepădat rugăciunea şi nu mi-a îndepărtat bunătatea Lui! (Psalm 66:15-20)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!