După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 1 februarie 2014

Dacian Palladi şi Fraţii Tonea la Biserica Penticostală Speranţa Oradea


Pastor Vasile Hozan la Biserica Penticostală Speranţa Linz, Austria


Duminică, 02 Februarie 2014, 
va fi alături de noi fratele păstor Vasile Hozan.
El va sluji prin predicarea Evangheliei 
la serviciul de dimineaţă şi la cel de după-masă.
 Biserica Penticostală Speranţa Linz

Ruben şi Beatrice Filoti la Biserica Betel Câmpia Turzii


Pastor Romică Huţuţui la Elim Moldovian Evangelical Church Tacoma, Washington


In perioada 20 - 22 februarie 2014, in cadrul bisericii Elim, se va desfasura seminarul cu tema: 
Formarea grupurilor de partasie - Evanghelizare, Asimilare, Crestere.
Invitat special: Romica Hututui - Republica Moldova.

Profides la Centrul Creştin Dunamis Bucureşti


Shalom!

Duminica dimineata, 02.02.2014, vor sluji la programul de lauda si inchinare Profides.
De asemenea, vom avea ca si invitat pe fratele Catalin Baciu impreuna cu echipa de la Teen Challenge.
 
Va incurajam sa invitati cunostinte, prieteni, rude etc.

Programul se va desfasura intre orele 10.00 - 12.00 la adresa: str. Vladislav Voievod, nr. 3-5, sector 2, Bucuresti (zona Kaufland Obor). Sa aveti un week-end plin de binecuvantari!

Mina Ianovici: Unde nu e dragoste, e ură



Toţi oamenii din imediata noastră apropiere ne stârnesc unul dintre cele două sentimente. Poate veţi spune că e greşit, că cei mai mulţi oameni ne sunt indiferenţi. Într-o anumită măsură aveţi dreptate: cei mai mulţi „de pe planetă” sunt oameni despre care nu ştim nimic şi ne stârnesc cel mult un sentiment de fragilă compasiune, o milă superficială. Dar cei care sunt permanent în preajma noastră (membrii familiei, colegii de serviciu sau de şcoală, cunoştinţele cu care ne întâlnim regulat, membrii bisericii cu care ne cunoaştem mai bine) ne stârnesc una dintre cele două trăiri.

Purtăm în noi, ca să zic aşa, sentimente latente, care nu se exteriorizează, pe care noi înşine le putem detecta numai în anumite condiţii.

Imaginează-ţi că la serviciu, colegul tău „care îţi e indiferent” prosperă brusc, e avansat pe un post mai bun, mai bine plătit, îşi cumpără brusc haine mai bune, maşină mai bună, cei din jur încep să îl asculte cu respect, iar uneori îl mai şi citează. Poate nu e mai priceput ca tine, poate nu e mai bun sau aşa îl consideri tu. Mai rămâi indiferent, sau începi să simţi ceva? Ce simţi? Te bucuri pentru el, te întristezi, simţi că viaţa e nedreaptă?

Dar dacă dă necazul peste colegul tău de serviciu, care „îţi poartă sâmbetele”, care „are grijă de tine” în fiecare zi, nu cumva să ai linişte, atunci ce simţi? Îţi pare rău sau te simţi răzbunat? Nu poţi spune că rămâi indiferent. Există cărţi, filme care ne fură câte o lacrimă şi aceea e ficţiune. Dar realitatea...?

Nu există indiferenţă în raport cu aproapele nostru. Nu vorbesc de săracii din Africa, vorbesc de colegii tăi, de socrii tăi, de fetele sau băieţii cu care mergi în mol, de membrii bisericii tale şi chiar de cei din familia ta.

Ovidiu, marele poet roman exilat la Pontul Euxin, spunea că dragostea e vecină cu ura. Când dragostea nu este din Dumnezeu, când e o emoţie sau o „ceva”- că poate fi orice: o ciudăţenie, o nebunie, o dependenţă, o demonstraţie - atunci e vecină cu ura şi poate sări pârleazul oricând.

Se însoară unul cu o fată. Nu mai poate fără ea.
I-ar da stelele, marea, munţii. Nu i-ar da altceva, vorbim de ceea ce nu costă, nu se poate da şi nu se poate primi. La doi ani de la căsătorie nu mai simte pentu ea nimic şi are nevoie să se regăseacă. S-a pierdut pe undeva, prin spaţiu. Biata fată nu i-a greşit cu nimic, dar dacă omul nu mai simte... ce poţi să faci? E valabil şi în privinţa fetelor. Dragostea fără Dumnezeu e vecină cu ura.

Şi care ar fi soluţia, dacă descopăr „sentimente dubioase” la mine? În ultimă instanţă simt ce simt, nu ce vreau să simt. Sunt trist şi nu vreau, sunt îngrijorat şi nu vreau, am atâtea sentimente pe care, dacă m-ar întreba cineva dacă le vreau aş spune că nu. Şi totuşi le am.

E simplu. Mă rog pentru cel în cauză şi mă rog şi pentru mine. Mă rog să îmi dea Dumnezeu iubire pentru el, milă, înţelegere, să îl văd cu ochii lui Dumnezeu, să toarne Cel de Sus în inima mea dragoste pentru el. Nu mă rog: smereste-l, obligă-l să se pocăiască, etc. Toţi avem nevoie de smerenie şi pocăinţă, dar în acest context astfel de cereri par a fi un înlocuitor de blestem, adică „să o păţescă”. Putem spune: „Doamne, ai milă de el, dar şi de mine, pune-i în suflet pentru mine gânduri şi sentimente bune. Tu, Doamne, ai spus că atunci când îţi plac căile cuiva, îi faci prieteni chiar şi pe vrăjmaşii lui. Ajută-mă, Doamne să îţi placă şi căile mele şi intervino cu iubirea şi ajutorul Tău.”

Nu îţi plac hainele celor din jur, părul, încălţările? Crezi că ar fi trebuit să aibă altfel de case, altfel de copii, altfel de vieţi? Crezi ba că au prea mult, ba că au prea puţin, că nu sunt destul de harnici, că s-au îmbolnăvit pentru că i-a bătut Dumnezeu, că le fac copiii probleme pentru că n-au ştiut să le dea educaţie, etc.
Aceste gânduri sunt generate de cele mai multe ori de dispreţ, autosuficienţă, mândrie, răutate. Nimeni „nu şi-a luat doctoratul” în viaţa altcuiva. Toţi suntem „doctori” în propria noastră vaţă, deşi avem multe întrebări fără răspunsuri. (În multe situaţii a spune „Nu ştiu.” e un act de decenţă.)

Unde nu e dragoste, e ură. Pe tărâm spiritual nu există spaţii libere, camere nelocuite.
Unde nu e Cel Bun, e cel rău, unde nu e frumosul, e urâtul, unde nu e binele, e răul, unde nu e dragoste, e ură.

Să fim înţelepţi,
Mina Ianovici

Conferinţa regională “Prietenii Israelului 2014″ la Biserica Penticostală Hassleholm, Suedia

În perioada 31 ianuarie - 2 februarie sunteţi binevenţi să participaţi la conferinţa regională “Prietenii Israelului”.
 Invitaţii conferinţei sunt următorii: Dan şi Lil Johansson, Mikael Karlendal, Sven Almkvist.
Programul conferinţei:
Vineri 31 Ianuarie
18.30 Sărbătoarea sabatului în familia iudaică- Dan şi Lil Johansson
19.30 Laudă şi închinare- Mikael Karlendal

Sâmbătă 1 februarie
14.00 Seminariul 1- Sven Almkvist
15.45 Seminariul 2- Dan Johansson
16.45 Discuţii şi întrebări -Mikael Karlendal, Sven Almkvist şi Dan Johansson
19.oo Laudă şi închinare- Mikael Karlendal

Duminică 2 februarie
11.00 Serviciu divin în limba suedeză- Sven Almkvist
17.00 Serviciu divin în limba română- Dan Johansson

Vă aşteptăm cu drag !
Biserica Penticostală Hassleholm

Scrisoare misionară: Familia Cuceuan - Așteptând ajutorul și călăuzirea Domnului

“Binecuvântat să fie omul, care se încrede în Domnul și a cărei nădejde este Domnul.” Ieremia 17:7
Privim în urmă cu mulțumire și împlinire, iar înainte, privim cu speranță! Acestea sunt cuvintele care definesc cel mai bine starea noastră actuală și care exprimă cel mai bine ceea ce gândim.
Anul 2013 a fost un an plin de schimbări pentru noi, și un an roditor în ceea ce privește slujirea noastră pe continentul african. Toate lucrurile au fost posibile numai prin harul Tatălui ceresc, care a fost cu noi la fiecare pas și decizie din viețile noastre.
ACTIVITĂȚI ÎN ROMÂNIA
Deși nu ne gândeam că ne vom întoarce acasă după doar 8 luni și jumătate petrecute pe continentul african, iată-ne din nou acasă. Au trecut aproape trei luni de zile de când ne-am întors și Îi mulțumim Domnului pentru timpul acesta. Bucuria revederii familiei, a prietenilor și părtășia cu biserica, a fost neprețuită.
De asemenea, timpul petrecut acasă, a însemnat o perioadă de refacere din punct de vedere fizic. În ultimele 2-3 luni în Africa, am avut mai multe probleme de sănătate și am fost nevoiți să luăm medicamente. La scurt timp după ce am ajuns acasă, fiind destul de slăbiți fizic, am consultat un medic și ne-am făcut mai multe analize. Rezultatele au fost foarte bune și nu putem decât să fim mulțumitori Domnului pentru că a ascultat rugăciunile noastre și a tuturor celor care s-au rugat pentru noi. Medicul ne-a recomandat doar să ne luăm timp pentru a ne odihni și ne-a prescris niște vitamine.
După ce ne-am simțiti mai bine, am vizitat și am slujit în câteva biserici din județul Sălaj și una din județul Maramureș, biserici care ne-au susținut, atât în rugăciune, cât și financiar, de-a lungul timpului petrecut în Africa. Am vizitat prieteni și rude având parte de un timp bun alături de cei pe care i-am întâlnit.
În perioada 13 - 16 noiembrie 2013 am participat, alături de aproximativ 100 de persoane, la conferința PEM (Pentecostal European Mission, adică Misiunea Penticostală Europeană) organizată de APME, la Cluj- Napoca. Scopul întâlnirii a fost mobilizarea și rugăciunea în vederea atingerii obiectivelor PEM și a bisericilor penticostale din Europa, și anume: de a duce Vestea bună la cel puțin 200 de grupuri etnice neevanghelizate, de a susține cel puțin 3.000 de misionari pe termen lung și de a trimite aproximativ 7.000 de misionari în misiuni pe termen scurt, până în anul 2020. Pentru a sprijini această lucrare se urmărește crearea unei rețele puternice de rugăciune, de peste 100.000 de mijlocitori.
În luna decembrie, am avut ocazia să petrecem câteva zile în Oradea. Ne-am întâlnit cu prieteni vechi și cu foști colegi de clasă a lui Ionuț, am participat la evenimentul organizat de Colegiul Biblic Est-European cu ocazia sărbătorii nașterii Domnului și am slujit în biserica Creștină Baptistă a Surzilor “Decapole”, din Oradea.
Întâlnirea cu biserica de surzi “Decapole”, a fost un moment deosebit. Am avut bucuria de a împărtăși cu cei prezenți despre slujirea noastră din Africa și le-am prezentat DVD-urile cu cele 110 Povestiri Cronologice Biblice traduse în limbajul semnelor Kenyan (foto pe prima pagină). Pentru cei prezenți a fost o mare bucurie să vadă că Dumnezeu vorbește și pe limba inimii surzilor și și-au exprimat dorința și nevoia de a avea Cuvântul lui Dumnezeu tradus în limbajul semnelor din România.
În luna decembrie, am petrecut cea mai mare parte din timp în Zalău, unde am luat parte la un proiect social al bisericii Noua Speranță și am slujit în cadrul grupului creștin de surzi din Zalău. Ne-am propus să slujim mai mult în cadrul acestui grup, văzând nevoia lor în ceea ce privește înțelegerea Scripturilor. Ne-am dat seama că slujirea noastră este o bucurie și un ajutor, atât pentru ei, cât și pentru noi.
În luna ianuarie, pentru aproape o săptămână, am fost plecați la Oradea, unde am lucrat împreună cu cei de la Wycliffe România la pregătirea invitațiilor pentru conferința PIM (Parteneri în Misiune), care va avea loc la Sovata în luna martie a acestui an. A fost nevoie să pregătim circa 600 de plicuri, în total aproximativ 1300 de coli de hârtie A4 pe care le-am pliat, peste 1000 de timbre lipite pe plicuri, etc. Am avut parte de o experiență bună, fiind alături de oameni deosebiți. Slavă Domnului că am reușit să terminăm la timp ceea ce am avut de făcut, iar invitațiile au fost trimise.
Pe parcursul acestor luni am fost implicați și în alte proiecte alături de cei de la Wycliffe și am fost implicați, de la distanță, în câteva proiecte ale echipei noastre din Africa. Am reușit să ținem legătura și cu echipele de traducere a Bibliei pe care le slujim, și continuăm să o facem, prin intermediul conferințelor video pe internet.
NE REÎNTOARCEM ÎN ETIOPIA!
Din momentul întoarcerii în România, am fost și încă suntem provocați de cuvintele Scripturii care spune:
„Bine este să aștepți în tăcere ajutorul Domnului.” Pl. lui Ieremia 3:26
Întrebarea “Când vă reîntoarceți în Etiopia?”, ne-a fost adesea adresată. Ne-am dat seama că nu putem da un răspuns clar și să oferim o dată precisă pentru momentul plecării.
Ne amintim că anul trecut pe vremea aceasta ne pregăteam să plecăm pentru prima oară în Africa. Acum amintirile renasc în mintea noastră, dar împreună cu ele renasc și stresul pregătirilor și frustrările, cât și binecuvântările cu care ne-am confruntat. Trecem din nou printr-o perioadă în care răbdarea și credința ne sunt puse la încercare și suntem îndemnați de cuvintele Scripturii să așteptăm, în smerenie și cu credință, ajutorul Domnului.
Pentru a ne reîntoarce în Etiopia pentru o perioadă mai lungă de timp, trebuie să obținem permis de muncă. Permisul poate fi obținut doar cu ajutorul unei biserici și a organizației partenere SIL Etiopia.
Odată cu intrarea în noul an, am primit și vești bune. Dacă la finele anului trecut comunicarea a fost una mai dificilă între toate părțile implicate, acum știm că Alianța Bisericilor Evanghelice „Mekane Yesu”, SIL Etiopia și SIL GSLT Africa (echipa din care facem parte) au reușit să ajungă la un acord comun în ceea ce privește reîntoarcerea noastră în Etiopia.
Acum, în momentul scrierii acestor rânduri, actele noastre sunt în proces de pregătire pentru a fi depuse la biroul de imigrări în Addis Abeba. Deși pregătirea dosarelor este destul de dificilă și îndelungată, Îi mulțumim Domnului pentru toți cei care se asigură că procesul de aplicare va înainta. Colegele noastre sunt în Etiopia și merg pentru noi la biroul de imigrări, la Ambasada României din Addis Abeba, la biroul bisericii Mekane Yesu, la biroul SIL, și lista poate continua.
Fiind acasă, dorim să ne facem partea, în ceea ce privește procesul de aplicare pentru obținerea permisului de lucru. Am fost la notar pentru a obține procuri pentru colegii noștri, am trimis alte documente de care mai este nevoie, dar cel mai important lucru pe care îl putem face, este să ne rugăm și să ne încredem în Domnul, așteptând ajutorul Său.
Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați fost alături în tot acest timp și v-ați rugat pentru noi, mai ales de când am venit acasă. Mulțumim Domnului pentru cei care ne-au încurajat și ne-au spus o vorbă bună; pentru cei care ne-au fost alături și ne-au îndrumat, atunci când frustrarea și frământările ne-au cuprins.
Fie ca Tatăl luminii să vă binecuvânteze și să ne țină pe toți în harul Său!
Slujind Domnului împreună, ai voștri, Ionuț și Daniela Cuceuan
Dacă doreşti să fii la curent cu slujirea familiei Cuceuan si a altor misionari Wycliffe, înscrie-te aici la buletinul informațional trimestrial, sau aici la buletinul săptămânal de rugăciune.
Dacă vreți să le transmiteți un gând, o încurajare, ne puteți contacta prin email, la info(at)wycliffe.ro.

Emil Bartoş - Și ce dacă? (22 ianuarie 2014)

UPDATE: Evanghelizare la Biserica Penticostală nr. 1 din Dej

Biserica Penticostala nr 1 din Dej 
organizeaza servicii speciale de evanghelizare 
in perioada: 02 – 09 Februarie 2014.  
Serviciile incep cu orele 18:00. 
Invitatii pentru saptamana de evanghelizare 2 – 9 februarie sunt:
  • Duminica – Costel Sofronie din Cluj
    img_5906
  • Luni – Simion Bumbar din Sighetul Marmatiei
  • Marti – Pavel Riviş Tipei din Arad
  • Miercuri – Iosif Anca din Arad
  • Joi – Nelu Brie din Sibiu
  • Vineri – Aurel Moldovan din Cluj
  • Sâmbătă – Iulian Costea din Oradea
  • Duminică – Iosif Berce din Aleşd
Va asteptam                                                                                                                        .Sursa: AICI

✡ Poza și gândul zilei

Priveşte din Locaşul Tău cel Sfânt, din ceruri, şi binecuvântă pe poporul Tău, Israel, şi ţara pe care ne-ai dat-o, cum ai jurat părinţilor noştri, ţara aceasta în care curge lapte şi miere. (Deuteronomul 26:15)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!