După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 31 ianuarie 2014

Monitorul de Suceava: „Ziua internaţională a nonviolenţei în şcoli, marcată la Liceul Filadelfia"

Miercuri, 29 ianuarie, la Liceul Teoretic Filadelfia Suceava, Consiliul Elevilor a iniţiat un proiect cu prilejul „Zilei internaţionale a nonviolenţei în şcoli”. 
Claudiu Lucescu, preşedintele Consiliului Elevilor, a moderat evenimentul la care a participat şi subcomisarul Ionuţ Epureanu, din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
Cu un mesaj bine argumentat şi ancorat în realitatea vremii, Ionuţ Epureanu a reuşit foarte uşor să rezoneze cu elevii. În cadrul întâlnirii au mai luat cuvântul Margareta Lupaşcu, redactor la Radio Vocea Evangheliei Suceava, care a vorbit despre respect, şi Marius Marici, profesor la Liceul Teoretic Filadelfia, care a abordat într-un mod creativ noţiunile de bullying şi mobbing, două modalităţi de manifestare a violenţei, din ce în ce mai prezente în spaţiul şcolar.

Grupul Amos - turneu în USA și Canada


Duminica, 2 februarie 2014, Grupul Amos va incepe un turneu de muzica crestina in USA si Canada, in mai multe biserici din Chicago, Il; Nampa, Id; Portland, Or; Vancouver, Bc; Seattle, Wa; Sacramento, Ca; Los Angeles, Ca; Riverside, Ca; Phoenix, Az & Detroit,Mi.

Grupul Amos va sluji prin cantare si va prezenta lucrarea Misiunii Speranta, motivand bisericile sa se roage si sa se implice tot mai mult in misiune spre extinderea Imparatiei lui Dumnezeu!

Va invitam sa sustineti lucrarea Grupului Amos in rugaciune, spre zidirea sufleteasca a bisericilor pe care le vor vizita si a tuturor celor ce vor participa la programele sustinute in intervalul 2 - 22 februarie 2014.

Detalii pe www.speranta.ro

Conferința AMEC „Înţelept într-o lume Smart“ la Arad


Reacția BCER-UBCE la scrisoarea Mitropolitului Clujului, Maramureșului și Sălajului


Vladimir Pustan - Dumnezeul celei de-a doua șanse

Sunt mulți. Niciunde trecuți pe vreo listă. Unii mai merg la biserică, dar fără să mai aștepte nimic. Alții de rușine stau acasă, în fața internetului, vizionând o slujbă la care nu se simt parte. Alții au renunțat și la frânghia asta…

Răniții bisericilor, pierde- rile colaterale, vinovații noștri. Dar nu și morții noștri. Așteaptă un semn, o îmbrățișare, un umăr care să-i ridice, un mesaj al speranței. Așteaptă să o ia de la capăt, dar nu pot singuri. Trebuie să învingă senzația de neiertare, de singurătate și de vină.
Îl știi. Poate tu ești singura lui legătură cu un nou început. Folosește oportunitatea aceasta! Ajută campania pe care o derulăm zilele următoare. Roagă-te, dăruiește, du un CD, spune o vorbă bună.
Dumnezeu nu va uita implicarea ta în cea mai mare și iubită de Domnul lucrare. Aceea de recuperare. Nu cu superioritate să te duci la el, ci cu dragoaste. Faptul că tu ești încă în picioare e harul lui Dumnezeu.
Duminică vom lansa campania și o să spun atunci mai multe. Vino la Serbarea Cireșarii de la ora 17 sau fii cu noi pe Cireșarii TV și Radio Cireșarii.
Hai să mai scriem o filă de istorie împreună. Așa cum am făcut-o anul trecut.
Te iubesc pe tine și pe el. Prietenul tău. Fratele tău…
V l a d i m i r _ P u s t a n 
www.imipasadetine.ro

Evanghelizare la Biserica Speranța Moneasa, jud. Arad


Pastor Ovidiu Petric: "Președintele Băsescu debarasat de Scripturi, negociază pacea in Orientul Mijlociu"

Traian Băsescu incearcă sa facă pe negociatorul păcii in Orientul Mijlociu făcând abstractie de istoria locului incapsulata atat in cărțile de istorie, dar mai important ca orice, consemnata in Scripturi. Au mai încercat si altii sa mearga pe acest drum, sugerat cu emfaza de presedintele Romaniei prezent in Tara Sfanta, insa care a fost rezultatul? Unul falimentar, dezastruos.

Teritoriile sfinte ale Canaanului promis evreilor (nu ale Palestinei – nume impropriu dat de romani cand au venit in zona in 63 i.H.) vor fi disputate la nesfarsit, multi demnitari rupandu-si dintii de negociatori ai păcii asezamintelor sfinte.

Președintele Romaniei afirma zilele trecute (Ian 21 2014) in vizita avută  in Israel ca trecutul trebuie lăsat in cărțile de istorie si pacea trebuie aplicată acum in prezent.

“Obiectivul e pacea, adevarul istoric sa rămână in cărțile de istorie” spune Băsescu, conform Ziare.com

Oare chiar crede președintele Băsescu in afirmatiile sale sau au fost făcute din curtoazie si diplomatie fata de omologii săi?

 Sa analizam putin afirmatia președintelui Romaniei.

Daca Biblia este o carte de istorie, si anume cel mai clar scrisă, cel mai credibil dovedita arheologic si cu cea mai mare acuratete implinita in profetiile sale, atunci cum ar putea fi abandonat ADEVARUL intre copertiile sale? Cum sa se marginalizeze conținutul sau cand vine vorba de un aspect atat de important ce a framantat atâtea minți, mai ales in cursul recent al istoriei, in ultima suta de ani?

Afirmatia președintelui are si implicatii teologice extrem de profunde si de grave, in acelasi timp. “Adevarul istoric sa rămână in cărțile de istorie”
Credinta crestinului si conceptia  despre lume a acestuia sunt bazate pe adevarul scris in cea mai puternica si credibila carte de istorie, BIBLIA.

 Este adevarat ca realitatile geopolitice nu sunt detaliate de Scripturi, desi cand vine vorba de natiunea Israel, lucrurile sunt extrem de clare si in detaliu prezentate in profetiile biblice. Insa ceea ce reflecta afirmatiile presedintelui Băsescu nu este altceva decat o ruptura a vietii contemporane a lui Israel de realitatile biblice, fapt deloc nou pe piata. “Teologia inlocuirii” (replacement theology) face acest demers de scoatere a lui Israel din calculele si planurile lui Dumnezeu o data cu apariția Bisericii, aruncand poporul sfant in aceeasi oala a banalului si a obișnuitului. Conform acestei teorii ce a apărut inca din secolul V, Israelul nu mai are nici un rol aparte in istorie. Nimic mai fals.

Raportarea sănătoasă la sursa adevărului, nu poate cădea in derizoriu, nu exista variante omenesti pentru preceptele divine. Ideile contemporane exprimate pana acum ce se dau drept solutii in procesul de pace la care se lucreaza asiduu de atata vreme in Orientul Mijlociu, nu sunt decat surogate ieftine, neputincioase, ce nu țin.

A mai încercat in anii 90 un faimos prim ministru israelian, Ytzack Rabin sa cedeze teritorii din tara sfanta in schimbul păcii cu vecinii musulmanii, rezultatul fiind asasinarea acestuia in 1995 de către  un evreu ultra-conservator.

Ceea ce a reusit președintele Romaniei sa facă prin acesta afirmatie controversata nu a fost altceva decat sa cada in dizgratia cercurilor ultra-nationaliste din Israel, sa isi tradeze afinitatea indoielnica si subreda fata de Scripturi si sa mai câștige un strop de popularitate in rândul celor ce-i impartasesc convingerile.

Cand adevarul lui Dumnezeu este miza discutiei fie ea si pe linie socio-politica, standardele trebuie sa rămână înalte, iar ceea ce trebuie sa primeze este loialitatea fata de adevăr – cu atat mai mult cu cat acesta este cuprins in cărțile de istorie – altfel rezultatul nu va fi decat haos, debusolare, confuzie, esec chiar in rândul demnitarilor si a negociatorilor de clasa ai păcii.
Ovidiu Petric (pastor Biserica REVOLUTIA Lugoj)

Seri de evanghelizare la Biserica "Betel" Rebrișoara, jud. Bistrița-Năsăud


Pastor Radu Mariș la Biserica "Sfânta Treime" Sibiu


Evanghelizare la Biserica Maranata Oradea


Trupa PAS la Biserica Rîul Vieţii Cluj


BIG Impact: Au început înscrierile pentru programul ATS (Teologie Pastorala)

Anunțăm începerea înscrierilor pentru programul de specializare în Teologie Pastorală (A.T.S). Acesta este un program conceput pentru creșterea nivelului de pregătire şi echipare a slujitorilor implicati în lucrare, din cadrul bisericilor evanghelice.
Accentul cade pe dezvoltarea caracterului evlavios şi, în aceeaşi măsură, pe dezvoltarea abilităţilor de slujire.
Scopul nostru este să ajutăm participanţii în procesul cultivării spiritualităţii şi evlaviei personale, a umilinţei, a cinstei şi a relaţiilor bune în viața personală, familială și în slujire.
Programul este coordonat de: Andy Seidel – preşedinte Entrust și director executiv al Center for Christian Leadership, Dallas Theological Seminary, asistat de: Mihai Dumitraşcu – coordonator naţional – A.T.S. Teologie Pastorală, Pastor Biserica Creştină „Emanuel” Galaţi. Aceștia coordonează o echipă de 15 persoane cu experiență bogată în slujirea creștină și în instruirea în conducere.
Programul de Teologie Pastorală are ca model standardul academic al universităţilor şi facultăţilor de teologie din Institutele teologice din America de Nord. Andy Seidel a studiat şi a predat în instituţii acreditate şi recunoscute pe plan internaţional şi, de asemenea, în foarte multe biserici locale. Toţi instructorii împărtăşesc filosofia de educaţie a fundației BIG Impact, care este biblică, practică şi relevantă nevoilor bisericii locale și, în acelaşi timp, implementează metodologii de învăţare inductive, interactive şi transformatoare.
Detalii despre calificările necesare candidaților, procesul de admitere, program, cursuri, costuri precum și alte detalii, găsiți la acest link.
Data până la care doritorii se pot înscrie: 15 martie 2014. Pentru aceasta solicitați de la administratorul programului „Formularul candidatului” și „Formularul de recomandare”.
Data examinarii: 22 martie 2014, locația va fi în zona Brașov, adresa exactă urmând a fi comunicată ulterior.
Comunicarea cu noi se face prin intermediul administratorului acestui program:
Petrică Ursache, Str. Octav Onicescu, nr.2, sc. B, ap. 9, Botoşani 710136. Mobil: 0740-254 760 Email: ursache.petrica@gmail.com

Continental la Biserica Baptistă Harul Orăștie


Seară de închinare şi rugăciune cu IHOP-TM la Biserica Adoram Arad

Vineri, de la ora 20:00, vom avea o seara de lauda, inchinare si rugaciune alaturi de echipa IHOP din Timisoara.


Dorinta Casei de Rugaciune din Timisoara este aceea de a dezvolta o tarie personala caracterizata de pasiune pentru Dumnezeu si compasiune pentru oameni.
Viziunea lor este de a lucra in parteneriat cu Trupul lui Isus, Biserica, in scopul Marii Trimiteri, cautand sa umble in cea mai mare porunca data de Dumnezeu: de a il iubi pe El si pe oameni.

Va asteptam cu drag.

✡ Poza și gândul zilei

Fă-mă să aud dis-de-dimineaţă bunătatea Ta, căci mă încred în Tine. Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalţ sufletul. (Psalm 143:8)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!