După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 30 ianuarie 2014

Gabi Zăgrean - Pocăinţa care aduce roade (26 ianuarie 2014)

Conferinţă pentru familii tinere cu Viorel Iuga la Deva


Viorel Iuga: Conferință pentru familii la Londra

UPDATE: Jubilate Kids în altă locaţie la Oradea!

Un anunţ important!! 

S-a schimbat locaţia pentru Jubilate Kids! 

Dacă te-ai înscris, te asteptăm cu drag săptămâna viitoare 
la Biserica Baptistă "Speranta", Casa Tineretului, 
strada Alexandru Cazaban nr. 49, Oradea, la ora 10!

NOU la Editura KERIGMA: "Anatomia unei dureri" de C. S. Lewis


„Citind Anatomia unei dureri devenim părtaşi cu C. S. Lewis nu doar la durerea sa, ci şi la înţelegerea pe care el o are asupra dragostei, şi asta ne îmbogăţeşte.“
—Madeleine L’Engle, din Cuvânt înainte

„O carte foarte personală, limpede, scrisă sub semnul durerii, despre semnificaţia morţii, a căsătoriei şi a religiei.“
—Publishers Weekly

Mai multe detalii: AICI

Evanghelizare si întâlnire de tineret zonală cu Titus Colţea la Marghita

Vineri, 31 ianuarie 2014, de la ora 18.00, seară de evanghelizare la Biserica Baptista Sfanta Treime Marghita cu Titus Coltea.

Sâmbătă, 01 februarie 2014, de la 17.00 întâlnire de tineret zonală - evanghelizare tot cu Titus Colţea.
Vom avea si un grup muzical de la Biserica Samaria, Alesd.
Tema care va fi abordată: "Cum poti să trăieşti ca fiinţă sexuală într-o lume pervertită sexual"

Seară de Tineret la Biserica Baptistă Emanuel Oradea cu Dan Botică

De ce așa de puțini?
Unul din profesorii mei de limba ebraică a predicat în anii 90 la o conferință, la Băile Felix. Mi-a povestit cum au participat acolo peste 400 de păstori și lucrători din biserici. Serile începeau cu un timp de închinare, iar sala realmente exploda cu rugăciunile fierbinți ale fraților de acolo. Douăzeci de mai târziu, profesorul a ținut o altă conferință cu pastorii, studenții și lucrătorii din zona Oradea. Același om, aceeași predicare puternică, același prestigiu și mărturie frumoasă. Am reușit să adunăm doar 40 de persoane.
Te-a răscolit vreodată întrebarea: „De ce suntem așa de puțini?” Sau, „din ce în ce mai puțini?” Nu neg faptul că, pe măsură ce îmbătrânim, ne încearcă același sentiment de nostalgie pe care îl surprindem la bătrânii noștrii. Acum câteva săptămâni îmi spunea cineva:„Eheeee! Voi tinerii nu ați prins vremurile lui Liviu Olah! Nici nu se urca bine la amvon și oamenii se înfiorau, iar unii deja începeau să plângă! Așa te apăsa prezența Duhului Sfânt, de….!”
Ascultând acele ofuri, s-au născut în mine două reacții. Pe de o parte, gândul că pentru el vremurile de har au apus! Acum sufletul lui însetează după Dumnezeu la fel cum tânjește un cerb după izvoarele de apă. Și el, ca psalmistul, își aduce aminte și își varsă tot focul inimii, când se gândește la mulțimile de odinioară (Ps 42:4). Pe de altă parte, gândul că eu nu voi gusta niciodată din fiorul acelor experiențe.
Într-adevăr, noi admirăm mulțimile acelea doar în poze alb negru. Poate că și noi dorim să fim cuprinși de fiorul pe care îl stârnea odinioară glasul fratelui Olah. Dar dacă părinții noștrii sorbeau împreună cu gustul sărat al lacrimilor fiecare cuvințel al fratelui Liviu, noi nu putem decât să dăm click pe Youtube și să ascultăm foșnetul unei înregistrări de slabă calitate, de acum 40 de ani. Părinții noștrii au văzut live ultima predică a lui Moise și au adulmecat alături de Iosua praful zidurilor prăbușite la Ierihon. Dar Moise și Iosua, robii Domnului, au murit. Iar noi? Trăim în vremea Judecătorilor și ne întrebăm cu Ghedeon: „unde sunt toate minunile acelea pe cari ni le istorisesc părinţii noştri?” Ei mărturisesc ce au auzit, văzut, privit și ce au pipăit cu mâinile lor. Noi pășim sfioși, vizitatori într-un muzeu de antichități spirituale. Și fără să conștientizăm riscul la care ne expunem, ne calmăm cugetul cu pelerinajul spiritual al evanghelizărilor. O dată, de două ori pe an. Ne revitalizăm cu o cură intensă de vitamine sau un tratament la Băile Felix făcătoare de minuni. După care reapare invariabil simptomul de plictiseală și lamentarea: De ce suntem din ce în ce mai puțini? Unde sunt minunile acelea de odinioară?
Ce trist! Să ne frământe aceste gânduri și nu tragedia că Dumnezeu primește de la noi doar o mică parte din timpul pe care îl sacrificăm pe altarul rețelelor de socializare! Pe zi ce trece devin din ce în ce mai convins de adevărul pe care l-a proorocit Domnul Isus. Și anume, că în vremurile din urmă dragostea celor mai mulți se va răci. Ceea ce nu sunt gata să fac, însă, este să mă consider bolnav de „gripă” spirituală. Și asta nu pentru că sunt sănătos tun, sau imun la răceli. Ci pentru că știu că în mine locuiește Duhul Sfânt. Pentru simplul motiv că același Duh care a răscolit sufletul părinților noștri poate să înflăcăreze și inima mea. Și a ta. Să nu ne auto-amăgim! Nu putem comanda treziri spirituale, după cum nu-l putem clona pe fratele Liviu Olah. Sigur, poți trăi cu iluzia că 5 minute „de calitate” cu Dumnezeu pe zi va reaprinde focul pasiunii spirituale! Sau poți, dacă chiar vrei, să imiți viața de rugăciune a fratelui Liviu.
De ce suntem din ce în ce mai puțini? Oare poate lucra Dumnezeu cu „rămășițe”? Ne vom frământa cu aceasta întrebare vineri seara, la Tineret, la Biserica Creștină Baptistă Emanuel, începînd cu orele 18.00. Vă așteptăm cu drag!
Dan Botică

Beniamin Poplăceanu la Biserica Speranță şi Har Londra


Nicolae Geantă în Spania


Evanghelizare la Biserica Golgota Ștei, jud. Bihor


Emil Bartoş la Suceava


Ziua 25 - ne rugăm pentru copiii noștri

Ați fost și veți rămâne o binecuvantare pentru casa noastră. Să știti că v-am iertat pentru toate năzbătiile copilărești, orele târzii din adolescență și durerile provocate când deja gândeați.

         "Tată, deși am încercat și nu am reușit, recunoaștem că am greșit vrand să le controlăm toate reacțiile și alegerile în viață. Astăzi îi punem în mâna ta ocrotitoare, păzește-i de păcat, rătacire, durere, boală, familii frânte, inimi zdrobite, anturaj nepotrivit, de  planul celui rău, de lipsuri. Dă-le pacea ta, biruință, cămine în care Tu să locuiești și sa fii liber să te manifești. Nu îi lăsa în deznadejde ci păstrează-i în bucuria Ta. Îți mulțumesc Dumnezeule pentru ca mi i-ai dat și m-ai ascultat."

www.radiociresarii.ro: Începând cu data de 6 ianuarie 2014, 25 de zile vă propunem 25 de categorii de oameni pe care să îi purtăm în rugăciune.  De la președinte țării, la omul de care te lovești zilnic.

Vladimir Pustan – Ce invățăm de la Maria Magdalena (Biserica Sion Graz, 25 ianuarie 2014)

După zece ani – evanghelicii din nou la templul mormon din Salt Lake

Pe 17 Ianuarie Ravi Zacharias a vizitat din nou universitatea Brigham Young din Provo, Utah, unde a vorbit despre „ce înseamnă să fii ființă umană.”
Ziua următoare Ravi a predicat la templul mormon din Salt Lake. Subiectul a fost centralitatea Cuvântului lui Dumnezeu ca ghid pentru conduita personală, libertate adevărată și zidirea unei națiuni „under God.”
Continuarea AICI

✡ Poza și gândul zilei

În îndurarea Ta, varsă-Ţi binefacerile asupra Sionului şi zideşte zidurile Ierusalimului! (Psalm 51:18)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!