După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 21 ianuarie 2014

Gazeta de Cluj: "Mitropolia Ortodoxă acuză de prozelitism o investiţie academică penticostală"

Asociaţia Pro-Integritatea doreşte să investească 38 de milioane de euro într-o universitate în comuna clujeană Floreşti. Mitropolia ortodoxă sare la beregata consilierilor locali şi a primarului acuzând investiţia de prozelitism. Un preot greco-catolic îi acuză la rându-i pe ortodocşi de abuz şi spune că aceştia nu respectă dictoanele bisericeşti. Un avid apărător al ortodoxiei este prefectul Gheorghe Vuşcan, care recent a primit distincţia Crucea Transilvaniei de la Andrei Andreicuţ. Gazeta de Cluj vă prezintă punctul de vedere al celor mai importanţi factori de decizie.
”Este vorba de libertatea de exprimare şi fiecare confesiune poate să îşi facă ce anume îşi doreşte. Din moment ce cultul penticostal a luat această decizie bănuiesc că are şi resursele necesare. Nu prea este în regulă ceea ce fac ortodocşii. Fiecare biserică să îşi vadă de modul cum se dezvoltă”, a declarat senatorul Laszlo Attila.
“Dar nu suntem de acord cu mijloace de prozelitism camuflat care pe credincioşii noştri neavizaţi îi pot deruta. Or o universitate penticostală în Floreşti, chiar dacă facultăţile pe care le va patrona vor fi laice, ar fi un puternic mijloc de prozelitism. Iar urmările se vor vedea în viitor”, arată documentul pe care mitropolitul Andrei Andreicuţ l-a transmis primarului comunei Floreşti şi Consiliului Local din aceeaşi comună.
 Abuzul Mitropoliei Ortodoxe
“Este un abuz al Mitropoliei Ortodoxe. În România de azi nu ar trebui să îşi permită nimeni să facă acest lucru. Biserica Ortodoxă nu o să poată să oprească cultul penticostal să facă ce a propus. Apucături bizantine de Ev Mediu. Nu aşa trebuie pusă problema. Eu cred că Biserica Ortodoxă îşi poate apăra poziţiile, ceea ce a făcut până la urma în istorie prin eforturi oneste, propovăduind Evanghelia, nu restricţionând libertăţi fundamentale, care sunt de altfel şi libertăţi biblice. Ei nu îşi doresc să facă (n.r. în Floreşti) o construcţie unde va avea loc avort sistematic sau se va construi armament chimic, ci să construiască o universitate creştină. De ce nu se pun în faţă parlamentului României când se dau legi pro-abortive şi multe alte legi aberante, necreştine. De ce nu se opun acestor lucruri.
Sigur că au o mare problemă cu acest cult penticostal care este într-o creştere. Nu e nimic de rezolvat. Să caute şi să se inspire din aceste culturi protestante din felul în care ei fac caritate, din felul în care propovăduiesc cuvântul Domnului.
Acţiunea aceasta îmi aduce aminte de o zicere a fostului mitropolit, Bartolomeu Anania: cu greco-catolicii am cam terminat, ne ocupăm acum de neoprotestanţi. Cred că Biserica Ortodoxă trebuie să îşi facă cinstit meseria.
Eu apreciez ceea ce fac fraţii noştri penticostali nu doar că aş fi de acord cu o asemenea investiţie, dar chiar aş încuraja aşa ceva. E binevenită. Nu vreau ca acest lucru să fie considerată ca opinia bisericii din care fac parte, e decât opinia mea personală”, a declarat Lazăr Teodor, preotul paroh al catedralei greco-catolice Schimbarea la Faţă.
Continuare: www.gazetadecluj.ro

Remus Runcan la Biserica Penticostală Poarta Cerului Timişoara


Noii Leviţi la Clubul de Arte Marţiale Bucureşti

Dupa o pauza binemeritata de o luna, revenim cu gospel-hrana pt suflet si inima- intr-un loc in care disciplina mintii e la ea acasa: Clubul de Arte Martiale, in incinta Scolii nr 25, de pe str Silvia, in sectorul 2, sambata, 25 ianuarie, incepand cu ora 10.
Va fi o intalnire “face to face” cu centurile negre! Speram sa iasa bine! Au revoir!                                                      Noii Leviţi

Iosif Ţon: "Alianţa Evanghelică împinsă spre inexistenţă..."

“...finanţarea tuturor cultelor de către stat nu este altceva decat o acaparare din nou a tuturor cultelor creştine: le bagi sub cupola statului. Noi am creat Alianţa Evanghelică în 1990, dar aceasta e acum împinsă aproape spre inexistenţă şi tot mai mult se vorbeşte de ecumenism; ecumenismul este tendinţa de a aduna iarăşi toate cultele creştine într-unul singur: monopolul statului asupra religiei...”

Sursa (minutul 7): 
www.youtube.com/watch?v=EBRg13X9I7A#t=1475

Conferinţa UN DRUM NOU 2014 la Florești, jud. Cluj

  Conferinta UN DRUM NOU 2014
T E M A: MIJLOCIRE SI MISCAREA DUHULUI

D A T A: 14-15 Martie 2014

V O R B I T O R I : Ron Brown, Ronald Wolthuis, John Hatcher, Lee Saville, Claudius Samartinean, Marius Panda, Vali Paul, Nicu Gramesc, Cristi Galea, Cornel Bistrian
I N C H I N A R E : Sunny Tranca, IHOP-TM, Adoram Arad, Filadelfia Baia-Mare, Cristos pentru Romania Cluj
PERIOADA DE INSCRIERE 15 IANUARIE – 04 MARTIE
TAXA PARTICIPARE 30 RON
M o d a l i t a t i d e I n s c r i e r e :
• La sediul Cristos Pentru Romania Cluj, Str. Traian Mosoiu 28, Cluj-Napoca.
• In contul ING Bank | Nume: Stephanie Hallal | IBAN: RO71INGB0000999901791417 
Confirmarea achitarii taxei de inscriere se face prin trimiterea numarului chitantei la: email: cfnicluj@gmail.com, SMS: 0755.999.156 
Cei care nu au reusit sa se inscrie si/sau sa achite taxa de participare pana in 4 Martie, o pot face la fata locului. Costul va fi 35 Ron.
Participarea se va face in baza achitarii taxei!
Persoane de contact: 
Inscrieri Emilia Todea 0755.999.156
Detalii conferinta Stephanie Hallal 0725.218.977
Locatia conferintei: WEST CITY HOTEL, Cluj – Napoca, Strada Avram Iancu Nr. 442-446, Florești/Cluj

Va asteptam cu mare drag!

Ziua 16 - mă rog pentru vânzătorul de la magazinul din colț!

Te întâlnim aproape mai des ca pe noi înșine :) Mulțumim Domnului că exiști. Prin mâna ta trece pâinea cumpărată zilnic, laptele samd.  De multe ori ne întrebăm de ce ești așa de trist sau de ce zâmbești. Astăzi vrem să ne rugăm pentru tine.

             „Doamne, niciodată nu am reușit să schimbăm mai mult decât un salut sau o simplă urare „o zi usoară”. Nu știm cu ce se confruntă, dar te rugăm să îi porți de grijă. Nu știm cât de greu îi e să ne vadă zâmbitori, triști, grăbiți sau nervoși... dar te rugăm fă-l să înțeleagă că locul în care se află acum poate influența direct mai mulți oameni decât o poate face primarul sau președintele țării. Te rugăm întâlnește-l și binecuvântează-l. Și pune-i pe inimă șefului o mărire de salariu. Amin.” 

www.radiociresarii.ro: Începând cu data de 6 ianuarie 2014, 25 de zile vă propunem 25 de categorii de oameni pe care să îi purtăm în rugăciune.  De la președinte țării, la omul de care te lovești zilnic.

Weekend de evanghelizare la Elim Timişoara

Click pe imagine! Sursa: AICI

Atelier coral Jubilate Arad

Fundaţia Jubilate, împreună cu Biserica Baptistă Dragostea din Pârneava, Arad, are bucuria să vă invite la
Atelierul coral Jubilate 
7-9 februarie 2014 
la Biserica Baptistă Dragostea, str. Dorobanţi nr. 21-25, Arad 

Invităm fraţi şi surori doritori să cânte laude Domnului pentru trei zile de închinare, în contextul repetițiilor de cor (vineri și sâmbătă) și al slujirii (duminică). După cele două zile de pregăture, corul reunit va sluji în servicii de închinare, duminică dimineaţa şi seara (urmează să stabilim în care biserici).

Orarul pentru acel sfârşit de săptămână este următorul: 
Vineri, 7 februarie, orele 18:00-21:00 
Sâmbătă, 8 februarie, orele 9-13:00 şi 14:00-17.30
Fiindcă programul nostru nu ne permite să luăm masa de prânz acasă, prânzul va fi oferit de biserică. O colectă va fi strânsă sâmbătă pentru cheltuieli şi sugerăm o sumă de 5 lei. 
Duminică, 9 februarie. Servicii dimineaţa şi seara.

În cadrul acestor repetiţii vom învăţa şase piese noi. Pentru a aduce darul cel mai frumos pe care-l putem oferi Celui care merită tot ce putem mai bine, considerăm necesar ca toţi coriştii să participe la toate repetiţiile. 

Partiturile din care vom cânta sunt publicate de Editura Jubilate şi vă sunt oferite la un preţ special pentru atelier. Vom folosi colecţia Un ospăţ nesfârşit şi încă trei partituri corale. Coriştii sau bisericile vor putea achiziţiona partiturile vineri, 7 februarie, cu o oră înainte de începerea repetiţiei, la biserică. Preţurile pentru aceste partituri sunt: Un ospăţ nesfârşit, ediţia pentru corişti - 7 lei; ediţia pentru dirijor, cu acompaniament - 18 lei, iar piesele ”Mii de comori”, ”Binecuvântat fie Domnul” şi “Veniţi să ne-ntoarcem la Domnul” – 2 lei bucata.

Aceste partituri reprezintă munca multor persoane, de la textieri, compozitori şi aranjori, la cei care trudesc ca să ajungă partiturile la dumneavoastră într¬-o formă uşor lizibilă, practică şi ieftină. De aceea, dorim să descurajăm xeroxarea partiturilor. Când cumpăraţi numărul de partituri de care aveţi efectiv nevoie pentru corul cu care slujiţi, ajutaţi ca slujirea echipei Jubilate să meargă mai departe. Mulţumim pentru înţelegere.

Pentru mai multe informaţii şi pentru înscriere, vă rugăm să luaţi legătura cu Andrei Ormanji tel. 0726.490.865 sau cu Fundaţia Jubilate tel. 0359.402.375, e-mail: office@jubilate.ro. Vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastră până în 24 ianuarie 2014. 

Îndemnaţi bisericile în care slujiţi să se roage ca Dumnezeu să lucreze în acest eveniment: 
Ne rugăm ca Domnul să aducă înnoire şi curăţire în slujirea noastră şi în bisericile în care slujiim. 
Ne rugăm ca lucrarea corală în biserici să fie întărită de Dumnezeu prin acest eveniment. 
Ne rugăm ca acele servicii de duminică să fie închinare în duh şi în adevăr. 
Ne rugăm ca Domnul să fie glorificat prin părtăşia noastră unii cu alţii. 

Vă dorim binecuvântări din partea Domnului, 

Cei de la Jubilate: Kenneth Tucker, Ruben Mureşan, Richard Mauney, 
 Susan Strohschein, Mariana Gherasim şi Anca Toia 

Dr. Stephen Beck la Biserica Metanoia Wiesbaden, Germania


Biserica Metanoia Wiesbaden te invită la o seară specială de părtășie, duminică 26.01.14, ora 17:00. 
Invitat special Dr. Stephen Beck, Professor of Practical Theology, Giessen School of Theology Europe Director, City Mentoring Program & European Institute for Church Planting and Church Growth.


Te așteptăm cu drag!
Adresa bisericii: Friedrich-Naumannstr. 25, 65195.

Scrisoare misionară: Sami Şoldan, Mongolia


Dragi prieteni,

Îi suntem recunoscători Domnului pentru ce a făcut pentru noi în anul care a trecut şi îi mulţumim pentru toate binefacerile pe care le-a arătat faţă de noi. Iată câteva motive pentru care dorim să Îi aducem mulţumiri:

1.    Pentru Anand, un tânăr de aici, care a reuşit în cele din urmă să ajungă în România unde va fi pentru o perioadă de creştere spirituală şi echipare în vederea slujirii. Domnul ne-a binecuvântat şi, rând pe rând, a înlăturat toate obstacolele.

2.    Pentru Bajra, care tocmai s-a întors în China. Domnul ne-a dat ocazia să colaborăm şi cu fraţi din China care sunt implicaţi în acelaşi gen de lucrare în care suntem implicaţi şi noi şi anume, evanghelizare prin sport. Datorită persecuţiei împotriva creştinilor pe care autorităţile chineze încă o desfăşoară nu am putut avea discuţii prea eficiente prin intermediul emailului, dar sperăm că în acest timp cât el va fi acolo 2 săptămâni va avea posibilitatea să lege relaţii constructive. În acest timp a participat şi la un curs pentru antrenori şi a primit o diplomă de antrenor pregătit în China.

3.    Soţia fratelui Bajra, sora Tumenjargal, care este profesoară de muzică, este în Statele Unite la un concurs de muzică unde vor participa stundentii ei. Îl slăvim pe Domnul că a binecuvântat-o pe plan profesional şi în ultima perioadă a avut parte de rezultate foarte bune la concursurile la care au participat studenţii ei. Ne rugăm Domnului ca să folosească această influenţă dobândită spre gloria Sa şi spre atingerea celor nemântuiţi cu care lucrează.

4.    Întâlnirea de evanghelizare cu ocazia sărbătoririi naşterii Domnului. Au venit mai mulţi copii, tineri şi adulţi care au auzit Evanghelia. Prin harul Domnului şi generozitatea unor fraţi din România, am putut să oferim copiilor şi câte un mic cadou. Vă mulţumim tuturor celor care aţi contribuit la această evanghelizare fie dăruind pentru cadouri, fie rugându-vă pentru ca mesajul să fie roditor în inimile oamenilor.

Iată câteva preocupări pentru viitor şi motive de rugăciune:

1.    Momentan este o perioadă mai dificilă la biserică , mulţi oameni importanţi au plecat şi  întâmpinăm şi opoziţie din partea celor care ne închiriază sala. În ultimele două duminici au fost prezente la adunare doar 5 persoane, iar cei care ne-au închiriat sala au început să mă ia la întrebări cu privire la scopul “seminariilor” pe care le desfăşurăm. Deşi teoretic Mongolia este o ţară cu libertate religioasă, unii oameni pot fi foarte reticenţi. Vrem să primim lumină din partea Domnului să ştim dacă trebuie să ne orientăm spre o altă locaţie şi, dacă da, ne rugăm ca el să ofere posibilităţi, iar dacă nu, să lucreze la inima celor care ne sunt împotrivitori.

2.    Sunt 2 paşi importanţi pe care dorim să îi facem ca şi biserică în ce priveşte statutul nostru oficial. Primul are în vedere înregistrarea bisericii noastre în cadrul Alianţei Evanghelice (MEA) de aici. Sunt multe biserici cu învăţături false şi din cauza lipsei de discernământ a mongolilor care nu au un background creştin, mulţi sunt induşi în eroare. De aceea cei de la MEA au început o campanie prin care să se distingă foarte clar bisericile cu învăţături false de cele fidele învăţăturii Scripturii. Dorim să fim cooperanţi în această privinţă şi să contribuim la promovarea corectitudinii doctrinare. Pentru aceasta trebuie să elaborăm un statut şi să avem o întâlnire cu comitetul MAE. Odată ce ne alăturăm comunităţii bisericilor evanghelice putem începe procesul de înregistrare legală. Alianţa Evanghelică are o influenţă mai mare şi a asistat procesul de înregistrare pentru mai multe biserici. Pentru că este un proces care poate dura şi câţiva ani am găsit potrivit să începem să ne gândim şi la acest aspect.

3. În perioada de dinainte de vacanţa de iarnă am avut ocazia să lucrăm cu mai mulţi studenţi veniţi din diferite zone ale Mongoliei să studieze în capitală şi i-am găsit foarte deschişi faţă de noi şi faţă de mesajul Evangheliei. Spre deosebire de alţi copii şi adolescenţi care frecventează biserica noastră ei au o capacitate de înţelegere a adevărurilor Scripturii mai ridicată şi, fiind departe de părinţi, sunt mai independenţi în deciziile lor. De aceea am decis să acordăm mai multă atenţie acestei categorii. Am invitat doi dintre ei să se mute în aceeaşi clădire unde locuiesc şi eu şi în felul acesta să fie mai uşor să lucrăm împreună cu ei. Urmează după perioada de vacanţă care se va încheia în februarie să se mute. Rugaţi-vă pentru aceştia doi (Miigaa şi Jomdaan) dar şi pentru alţii cu care lucrăm.

Vă sunt nespus de recunoscător pentru ocazia de a vă avea parteneri în anul care a trecut. Domnul să vă binecuvînteze în noul an cu acelaşi interes şi entuziasm pentru lucrarea Sa.
Sami Şoldan

Samuel este originar din Vama și este absolvent al Școlii Biblice Pacea din Șelimbăr și al Școlii de misiune Kairos. După o călătorie pe termen scurt în 2010 în Mongolia, Samuel s-a hotărât să se întoarcă aici și să îl slujească pe Domnul pe termen lung.

Pentru a susține și financiar lucrarea în care este implicat Samuel Șoldan, sunt deschise următoarele conturi:

BRD RON:  RO98BRDE340SV40275453400, 
EUR: RO94BRDE340SV40275533400
Sucursala Câmpulung Moldovenesc str. Piaţa Arboroasă, nr.1
Adresa de contact: samisoldan@gmail.com



Jubilate Kids la Oradea


✡ Poza și gândul zilei

Dacă veţi urma legile Mele, dacă veţi păzi poruncile Mele şi le veţi împlini, vă voi trimite ploi la vreme, pământul îşi va da roadele, şi pomii de pe câmp îşi vor da roadele. Abia veţi treiera grâul şi veţi începe culesul viei, şi culesul viei va ţine până la semănătură; veţi avea pâine din belşug, veţi mânca şi vă veţi sătura şi veţi locui fără frică în ţara voastră. (Levitic 26:3-5)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!