După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 9 ianuarie 2014

Botez la Biserica Baptistă Golgota Constanța


Vladimir Pustan - Ce să facem cu Hristos în 2014?

Prof. Dr. Emil Bartoș la Biserica Elim Viena

Sursa: AICI

Ziua 4 - mă rog pentru fiul risipitor al familiei

"Iartă-ne că l-am judecat, cântărit, disprețuit și nu i-am mai oferit o șansă. Astăzi îl aducem înaintea Ta, îl cerem înapoi din mâinile care l-au „răpit”, vrem să îi dam o haină nouă și să-l îmbrățișăm plini de dragostea care i-a lipsit mereu.  Dă-i putere să ia această decizie, descătușează-l și lasă fără satisfactie împărăția lui Satan.  Mulțumim pentru jerta Ta care încă o dată e suficientă. Te iubim și își multumim că în 2014 se va întoarce acasă.  Iar pe noi păzește-ne și păstrează-ne în dragostea Ta! Amin."

www.radiociresarii.ro: Începând cu data de 6 ianuarie 2014, 25 de zile vă propunem 25 de categorii de oameni pe care să îi purtăm în rugăciune.  De la președinte țării, la omul de care te lovești zilnic.

Seară de închinare cu Centrul Creștin Caleb la Baia Mare

Va invitam la o seara speciala de partasie si Lauda si Inchinare impreuna cu Adi Cristea si Centrul Crestin Caleb, Cluj Napoca

Beniamin Fărăgău la Biserica Baptistă Bethel Anaheim, California


Joi, 9 ianuarie 2014, ora 19.00
Beniamin Fărăgău  va predica la
 Biserica Baptistă Bethel Anaheim


Sursa: AICI

✔ Botez la Biserica Logos Baia Mare



Duminica,
 12 ianuarie 2014, 
de la ora 18.00 
va avea loc un nou 
botez in apa la

Sergiu și Ligia Nichescu la Biserica Betel Reșița


Cine a fost pastorul Ernest Veress?

Ernest Veress s-a născut în anul 1945 în Biborțeni, ca al treilea copil în familie. Tatăl său, Efraim Veress, a fost de asemenea pastor baptist. La a vârstă fragedă, la doar 12 ani a decis să-l urmeze pe Domnul Isus Christos, și s-a botezat la 15 ani, însă potrivit mărturisirii sale, încă nu era născut din nou. În anul următor, când a început să lucreze într-un atelier de fierărie, „cele vechi s-au dus”, și a început o viață nouă.

După satisfacerea stagiului militar, în martie 1968 s-a căsătorit cu Anna Ady (descendenta poetului Ady Endre), care era membră cu părinții săi în Biserica Baptistă din Lupeni. După doi ani de căsnicie, când primul lor copil deja s-a născut, cu greu, dar până la urmă a fost admis între cei 12 studenți aprobați atunci de Departamentul Cultelor, să urmeze cursurile Seminarului Teologic Baptist din București. Aici a învățat limba română. Între profesori îl avea pe atunci și pe Iosif Țon.

Slujirea ca pastor a început la Borla, și a continuat în Zalău. Borla și Zalău făceau parte inițial de aceeași cerc pastoral, dar după post și rugăciune fratele Veress a înțeles că Domnul îl trimite numai la Zalău. Ioan 21:6 l-a călăuzit în această decizie: „Aruncați mreaja în partea dreaptă a corabiei…” A anunțat biserica, că se va muta, dar a rămas pastor girant și la Borla, încă o vreme.

Ca oricare alt pastor nici el nu a fost văzut cu ochi buni de către autoritățile comuniste. Însă el a primit o atenție mai deosebită, deoarece a fost un pastor „trezit”: hărțuirea și interogarea lui începându-se deja în Borla. În Zalău aceasta s-a continuat într-un mod și mai intensiv. El și familia lui au scăpat din ghearele securității de multe ori ca prin minune. Nu l-au putut otrăvi, și nici casa nu i-au putut arde, deși au încercat toate acestea.

Între timp tot mai mulți s-au pocăit în Zalău, și clădirea veche a bisericii a devenit neîncăpătoare, chiar și cu extinderile făcute din lemn. Domnul i-a dat harul fratelui Veress ca o nouă casă de rugăciune, mai încăpătoare, să fie construită în timpul slujirii sale în Zalău, în perioada regimului comunist. Și aceasta a fost un eveniment miraculos. Membrii bisericii lucrau cu mare zel la construirea lăcașului sfânt.

În 1990, după reorganizarea Convenției Baptiste Maghiare din România, Ernest Veress a fost ales președintele Convenției. În timpul celor două mandate ale sale s-a clarificat poziția Convenției Maghiare în Cultul Baptist, fiind finalizat noul statut, și în 1994 s-a înființat școala teologică pentru pregătirea de pastori. S-a fondat Casa de Bătrâni „Filadelfia” din Sălard, și Tabăra Creștină Harghita, de lângă Vlăhița.

După operația sa pe cord deschis a intrat în pensie de boală, și din Oradea s-a mutat în Miercurea Ciuc, pentru a planta o biserică acolo. Apoi, din Odorheiu Secuiesc a coordonat misiunea din Târgu Secuiesc. De aici s-a mutat în Ghergheni în 2004, să planteze o biserică acolo. În toate aceste trei orașe s-au înființat biserici, și s-au construit capele, sub coordonarea sa. Potrivit mărturisirii personale, pe parcursul vieții a avut parte de multe umiliri și prigoniri, dar când a fost cel mai greu, a simțit prezența lui Dumnezeu cel mai aproape.

Cei doi fii ai săi slujesc ca pastori: Efraim în Viișoara, Ernő în Borla. Cele două fiice al sale sunt soții de păstori: Evódia în Odorheiu Secuiesc, și Napsugár în Târgu Mureș. Al cincilea copil, Barnabás, suferind de distrofie musculară, a trăit doar 21 de ani.

În ultimii cinci ani vederea fizică a lui Ernest Veress s-a deteriorat tot mai mult, așa încât a avut nevoie de călăuză pentru a se putea deplasa. Dar și așa, a predicat cuvântul Domnului până la sfârșit.

Ca o tradiție familială, toată familia a fost împreună la începutul anului. Însă la părtășia cu pastorii din Secuime, programată pentru 6 ianuarie în Tabăra Harghita, nu a mai putut participa: Domnul l-a chemat acasă în dimineața aceea.

Serviciul divin de înmormântare va avea loc sâmbăta, 11 decembrie, în Tabăra Creștină Harghita, lângă Vlăhița.

Dintre pastorii din generația sa probabil el a condus la Domnul pe cele mai multe suflete, de aceea, credem că versetul din Daniel 12:3 are o semnificație deosebită: „Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci.”

Domnul să binecuvânteze amintirea lui și să mângâie familia îndoliată!
Sursa: AICI

✡ Poza și gândul zilei

Strigă de veselie şi bucură-te, fiica Sionului! Căci iată, Eu vin şi voi locui în mijlocul tău, zice Domnul. Multe neamuri se vor alipi de Domnul, în ziua aceea, şi vor fi poporul Meu. Eu voi locui în mijlocul tău, şi vei şti că Domnul oştirilor M-a trimis la tine. (Zaharia 2:10-11)
NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.
Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru această naţiune pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...
Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.
Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!