vineri, 31 ianuarie 2014

Monitorul de Suceava: „Ziua internaţională a nonviolenţei în şcoli, marcată la Liceul Filadelfia"

Miercuri, 29 ianuarie, la Liceul Teoretic Filadelfia Suceava, Consiliul Elevilor a iniţiat un proiect cu prilejul „Zilei internaţionale a nonviolenţei în şcoli”. 
Claudiu Lucescu, preşedintele Consiliului Elevilor, a moderat evenimentul la care a participat şi subcomisarul Ionuţ Epureanu, din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
Cu un mesaj bine argumentat şi ancorat în realitatea vremii, Ionuţ Epureanu a reuşit foarte uşor să rezoneze cu elevii. În cadrul întâlnirii au mai luat cuvântul Margareta Lupaşcu, redactor la Radio Vocea Evangheliei Suceava, care a vorbit despre respect, şi Marius Marici, profesor la Liceul Teoretic Filadelfia, care a abordat într-un mod creativ noţiunile de bullying şi mobbing, două modalităţi de manifestare a violenţei, din ce în ce mai prezente în spaţiul şcolar.

Grupul Amos - turneu în USA și Canada


Duminica, 2 februarie 2014, Grupul Amos va incepe un turneu de muzica crestina in USA si Canada, in mai multe biserici din Chicago, Il; Nampa, Id; Portland, Or; Vancouver, Bc; Seattle, Wa; Sacramento, Ca; Los Angeles, Ca; Riverside, Ca; Phoenix, Az & Detroit,Mi.

Grupul Amos va sluji prin cantare si va prezenta lucrarea Misiunii Speranta, motivand bisericile sa se roage si sa se implice tot mai mult in misiune spre extinderea Imparatiei lui Dumnezeu!

Va invitam sa sustineti lucrarea Grupului Amos in rugaciune, spre zidirea sufleteasca a bisericilor pe care le vor vizita si a tuturor celor ce vor participa la programele sustinute in intervalul 2 - 22 februarie 2014.

Detalii pe www.speranta.ro

Conferința AMEC „Înţelept într-o lume Smart“ la Arad


Reacția BCER-UBCE la scrisoarea Mitropolitului Clujului, Maramureșului și Sălajului


Vladimir Pustan - Dumnezeul celei de-a doua șanse

Sunt mulți. Niciunde trecuți pe vreo listă. Unii mai merg la biserică, dar fără să mai aștepte nimic. Alții de rușine stau acasă, în fața internetului, vizionând o slujbă la care nu se simt parte. Alții au renunțat și la frânghia asta…

Răniții bisericilor, pierde- rile colaterale, vinovații noștri. Dar nu și morții noștri. Așteaptă un semn, o îmbrățișare, un umăr care să-i ridice, un mesaj al speranței. Așteaptă să o ia de la capăt, dar nu pot singuri. Trebuie să învingă senzația de neiertare, de singurătate și de vină.
Îl știi. Poate tu ești singura lui legătură cu un nou început. Folosește oportunitatea aceasta! Ajută campania pe care o derulăm zilele următoare. Roagă-te, dăruiește, du un CD, spune o vorbă bună.
Dumnezeu nu va uita implicarea ta în cea mai mare și iubită de Domnul lucrare. Aceea de recuperare. Nu cu superioritate să te duci la el, ci cu dragoaste. Faptul că tu ești încă în picioare e harul lui Dumnezeu.
Duminică vom lansa campania și o să spun atunci mai multe. Vino la Serbarea Cireșarii de la ora 17 sau fii cu noi pe Cireșarii TV și Radio Cireșarii.
Hai să mai scriem o filă de istorie împreună. Așa cum am făcut-o anul trecut.
Te iubesc pe tine și pe el. Prietenul tău. Fratele tău…
V l a d i m i r _ P u s t a n 
www.imipasadetine.ro

Evanghelizare la Biserica Speranța Moneasa, jud. Arad


Pastor Ovidiu Petric: "Președintele Băsescu debarasat de Scripturi, negociază pacea in Orientul Mijlociu"

Traian Băsescu incearcă sa facă pe negociatorul păcii in Orientul Mijlociu făcând abstractie de istoria locului incapsulata atat in cărțile de istorie, dar mai important ca orice, consemnata in Scripturi. Au mai încercat si altii sa mearga pe acest drum, sugerat cu emfaza de presedintele Romaniei prezent in Tara Sfanta, insa care a fost rezultatul? Unul falimentar, dezastruos.

Teritoriile sfinte ale Canaanului promis evreilor (nu ale Palestinei – nume impropriu dat de romani cand au venit in zona in 63 i.H.) vor fi disputate la nesfarsit, multi demnitari rupandu-si dintii de negociatori ai păcii asezamintelor sfinte.

Președintele Romaniei afirma zilele trecute (Ian 21 2014) in vizita avută  in Israel ca trecutul trebuie lăsat in cărțile de istorie si pacea trebuie aplicată acum in prezent.

“Obiectivul e pacea, adevarul istoric sa rămână in cărțile de istorie” spune Băsescu, conform Ziare.com

Oare chiar crede președintele Băsescu in afirmatiile sale sau au fost făcute din curtoazie si diplomatie fata de omologii săi?

 Sa analizam putin afirmatia președintelui Romaniei.

Daca Biblia este o carte de istorie, si anume cel mai clar scrisă, cel mai credibil dovedita arheologic si cu cea mai mare acuratete implinita in profetiile sale, atunci cum ar putea fi abandonat ADEVARUL intre copertiile sale? Cum sa se marginalizeze conținutul sau cand vine vorba de un aspect atat de important ce a framantat atâtea minți, mai ales in cursul recent al istoriei, in ultima suta de ani?

Afirmatia președintelui are si implicatii teologice extrem de profunde si de grave, in acelasi timp. “Adevarul istoric sa rămână in cărțile de istorie”
Credinta crestinului si conceptia  despre lume a acestuia sunt bazate pe adevarul scris in cea mai puternica si credibila carte de istorie, BIBLIA.

 Este adevarat ca realitatile geopolitice nu sunt detaliate de Scripturi, desi cand vine vorba de natiunea Israel, lucrurile sunt extrem de clare si in detaliu prezentate in profetiile biblice. Insa ceea ce reflecta afirmatiile presedintelui Băsescu nu este altceva decat o ruptura a vietii contemporane a lui Israel de realitatile biblice, fapt deloc nou pe piata. “Teologia inlocuirii” (replacement theology) face acest demers de scoatere a lui Israel din calculele si planurile lui Dumnezeu o data cu apariția Bisericii, aruncand poporul sfant in aceeasi oala a banalului si a obișnuitului. Conform acestei teorii ce a apărut inca din secolul V, Israelul nu mai are nici un rol aparte in istorie. Nimic mai fals.

Raportarea sănătoasă la sursa adevărului, nu poate cădea in derizoriu, nu exista variante omenesti pentru preceptele divine. Ideile contemporane exprimate pana acum ce se dau drept solutii in procesul de pace la care se lucreaza asiduu de atata vreme in Orientul Mijlociu, nu sunt decat surogate ieftine, neputincioase, ce nu țin.

A mai încercat in anii 90 un faimos prim ministru israelian, Ytzack Rabin sa cedeze teritorii din tara sfanta in schimbul păcii cu vecinii musulmanii, rezultatul fiind asasinarea acestuia in 1995 de către  un evreu ultra-conservator.

Ceea ce a reusit președintele Romaniei sa facă prin acesta afirmatie controversata nu a fost altceva decat sa cada in dizgratia cercurilor ultra-nationaliste din Israel, sa isi tradeze afinitatea indoielnica si subreda fata de Scripturi si sa mai câștige un strop de popularitate in rândul celor ce-i impartasesc convingerile.

Cand adevarul lui Dumnezeu este miza discutiei fie ea si pe linie socio-politica, standardele trebuie sa rămână înalte, iar ceea ce trebuie sa primeze este loialitatea fata de adevăr – cu atat mai mult cu cat acesta este cuprins in cărțile de istorie – altfel rezultatul nu va fi decat haos, debusolare, confuzie, esec chiar in rândul demnitarilor si a negociatorilor de clasa ai păcii.
Ovidiu Petric (pastor Biserica REVOLUTIA Lugoj)

Seri de evanghelizare la Biserica "Betel" Rebrișoara, jud. Bistrița-Năsăud


Pastor Radu Mariș la Biserica "Sfânta Treime" Sibiu


Evanghelizare la Biserica Maranata Oradea


Trupa PAS la Biserica Rîul Vieţii Cluj


BIG Impact: Au început înscrierile pentru programul ATS (Teologie Pastorala)

Anunțăm începerea înscrierilor pentru programul de specializare în Teologie Pastorală (A.T.S). Acesta este un program conceput pentru creșterea nivelului de pregătire şi echipare a slujitorilor implicati în lucrare, din cadrul bisericilor evanghelice.
Accentul cade pe dezvoltarea caracterului evlavios şi, în aceeaşi măsură, pe dezvoltarea abilităţilor de slujire.
Scopul nostru este să ajutăm participanţii în procesul cultivării spiritualităţii şi evlaviei personale, a umilinţei, a cinstei şi a relaţiilor bune în viața personală, familială și în slujire.
Programul este coordonat de: Andy Seidel – preşedinte Entrust și director executiv al Center for Christian Leadership, Dallas Theological Seminary, asistat de: Mihai Dumitraşcu – coordonator naţional – A.T.S. Teologie Pastorală, Pastor Biserica Creştină „Emanuel” Galaţi. Aceștia coordonează o echipă de 15 persoane cu experiență bogată în slujirea creștină și în instruirea în conducere.
Programul de Teologie Pastorală are ca model standardul academic al universităţilor şi facultăţilor de teologie din Institutele teologice din America de Nord. Andy Seidel a studiat şi a predat în instituţii acreditate şi recunoscute pe plan internaţional şi, de asemenea, în foarte multe biserici locale. Toţi instructorii împărtăşesc filosofia de educaţie a fundației BIG Impact, care este biblică, practică şi relevantă nevoilor bisericii locale și, în acelaşi timp, implementează metodologii de învăţare inductive, interactive şi transformatoare.
Detalii despre calificările necesare candidaților, procesul de admitere, program, cursuri, costuri precum și alte detalii, găsiți la acest link.
Data până la care doritorii se pot înscrie: 15 martie 2014. Pentru aceasta solicitați de la administratorul programului „Formularul candidatului” și „Formularul de recomandare”.
Data examinarii: 22 martie 2014, locația va fi în zona Brașov, adresa exactă urmând a fi comunicată ulterior.
Comunicarea cu noi se face prin intermediul administratorului acestui program:
Petrică Ursache, Str. Octav Onicescu, nr.2, sc. B, ap. 9, Botoşani 710136. Mobil: 0740-254 760 Email: ursache.petrica@gmail.com

Continental la Biserica Baptistă Harul Orăștie


Seară de închinare şi rugăciune cu IHOP-TM la Biserica Adoram Arad

Vineri, de la ora 20:00, vom avea o seara de lauda, inchinare si rugaciune alaturi de echipa IHOP din Timisoara.


Dorinta Casei de Rugaciune din Timisoara este aceea de a dezvolta o tarie personala caracterizata de pasiune pentru Dumnezeu si compasiune pentru oameni.
Viziunea lor este de a lucra in parteneriat cu Trupul lui Isus, Biserica, in scopul Marii Trimiteri, cautand sa umble in cea mai mare porunca data de Dumnezeu: de a il iubi pe El si pe oameni.

Va asteptam cu drag.

✡ Poza și gândul zilei

Fă-mă să aud dis-de-dimineaţă bunătatea Ta, căci mă încred în Tine. Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalţ sufletul. (Psalm 143:8)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

joi, 30 ianuarie 2014

Gabi Zăgrean - Pocăinţa care aduce roade (26 ianuarie 2014)

Conferinţă pentru familii tinere cu Viorel Iuga la Deva


Viorel Iuga: Conferință pentru familii la Londra

UPDATE: Jubilate Kids în altă locaţie la Oradea!

Un anunţ important!! 

S-a schimbat locaţia pentru Jubilate Kids! 

Dacă te-ai înscris, te asteptăm cu drag săptămâna viitoare 
la Biserica Baptistă "Speranta", Casa Tineretului, 
strada Alexandru Cazaban nr. 49, Oradea, la ora 10!

NOU la Editura KERIGMA: "Anatomia unei dureri" de C. S. Lewis


„Citind Anatomia unei dureri devenim părtaşi cu C. S. Lewis nu doar la durerea sa, ci şi la înţelegerea pe care el o are asupra dragostei, şi asta ne îmbogăţeşte.“
—Madeleine L’Engle, din Cuvânt înainte

„O carte foarte personală, limpede, scrisă sub semnul durerii, despre semnificaţia morţii, a căsătoriei şi a religiei.“
—Publishers Weekly

Mai multe detalii: AICI

Evanghelizare si întâlnire de tineret zonală cu Titus Colţea la Marghita

Vineri, 31 ianuarie 2014, de la ora 18.00, seară de evanghelizare la Biserica Baptista Sfanta Treime Marghita cu Titus Coltea.

Sâmbătă, 01 februarie 2014, de la 17.00 întâlnire de tineret zonală - evanghelizare tot cu Titus Colţea.
Vom avea si un grup muzical de la Biserica Samaria, Alesd.
Tema care va fi abordată: "Cum poti să trăieşti ca fiinţă sexuală într-o lume pervertită sexual"

Seară de Tineret la Biserica Baptistă Emanuel Oradea cu Dan Botică

De ce așa de puțini?
Unul din profesorii mei de limba ebraică a predicat în anii 90 la o conferință, la Băile Felix. Mi-a povestit cum au participat acolo peste 400 de păstori și lucrători din biserici. Serile începeau cu un timp de închinare, iar sala realmente exploda cu rugăciunile fierbinți ale fraților de acolo. Douăzeci de mai târziu, profesorul a ținut o altă conferință cu pastorii, studenții și lucrătorii din zona Oradea. Același om, aceeași predicare puternică, același prestigiu și mărturie frumoasă. Am reușit să adunăm doar 40 de persoane.
Te-a răscolit vreodată întrebarea: „De ce suntem așa de puțini?” Sau, „din ce în ce mai puțini?” Nu neg faptul că, pe măsură ce îmbătrânim, ne încearcă același sentiment de nostalgie pe care îl surprindem la bătrânii noștrii. Acum câteva săptămâni îmi spunea cineva:„Eheeee! Voi tinerii nu ați prins vremurile lui Liviu Olah! Nici nu se urca bine la amvon și oamenii se înfiorau, iar unii deja începeau să plângă! Așa te apăsa prezența Duhului Sfânt, de….!”
Ascultând acele ofuri, s-au născut în mine două reacții. Pe de o parte, gândul că pentru el vremurile de har au apus! Acum sufletul lui însetează după Dumnezeu la fel cum tânjește un cerb după izvoarele de apă. Și el, ca psalmistul, își aduce aminte și își varsă tot focul inimii, când se gândește la mulțimile de odinioară (Ps 42:4). Pe de altă parte, gândul că eu nu voi gusta niciodată din fiorul acelor experiențe.
Într-adevăr, noi admirăm mulțimile acelea doar în poze alb negru. Poate că și noi dorim să fim cuprinși de fiorul pe care îl stârnea odinioară glasul fratelui Olah. Dar dacă părinții noștrii sorbeau împreună cu gustul sărat al lacrimilor fiecare cuvințel al fratelui Liviu, noi nu putem decât să dăm click pe Youtube și să ascultăm foșnetul unei înregistrări de slabă calitate, de acum 40 de ani. Părinții noștrii au văzut live ultima predică a lui Moise și au adulmecat alături de Iosua praful zidurilor prăbușite la Ierihon. Dar Moise și Iosua, robii Domnului, au murit. Iar noi? Trăim în vremea Judecătorilor și ne întrebăm cu Ghedeon: „unde sunt toate minunile acelea pe cari ni le istorisesc părinţii noştri?” Ei mărturisesc ce au auzit, văzut, privit și ce au pipăit cu mâinile lor. Noi pășim sfioși, vizitatori într-un muzeu de antichități spirituale. Și fără să conștientizăm riscul la care ne expunem, ne calmăm cugetul cu pelerinajul spiritual al evanghelizărilor. O dată, de două ori pe an. Ne revitalizăm cu o cură intensă de vitamine sau un tratament la Băile Felix făcătoare de minuni. După care reapare invariabil simptomul de plictiseală și lamentarea: De ce suntem din ce în ce mai puțini? Unde sunt minunile acelea de odinioară?
Ce trist! Să ne frământe aceste gânduri și nu tragedia că Dumnezeu primește de la noi doar o mică parte din timpul pe care îl sacrificăm pe altarul rețelelor de socializare! Pe zi ce trece devin din ce în ce mai convins de adevărul pe care l-a proorocit Domnul Isus. Și anume, că în vremurile din urmă dragostea celor mai mulți se va răci. Ceea ce nu sunt gata să fac, însă, este să mă consider bolnav de „gripă” spirituală. Și asta nu pentru că sunt sănătos tun, sau imun la răceli. Ci pentru că știu că în mine locuiește Duhul Sfânt. Pentru simplul motiv că același Duh care a răscolit sufletul părinților noștri poate să înflăcăreze și inima mea. Și a ta. Să nu ne auto-amăgim! Nu putem comanda treziri spirituale, după cum nu-l putem clona pe fratele Liviu Olah. Sigur, poți trăi cu iluzia că 5 minute „de calitate” cu Dumnezeu pe zi va reaprinde focul pasiunii spirituale! Sau poți, dacă chiar vrei, să imiți viața de rugăciune a fratelui Liviu.
De ce suntem din ce în ce mai puțini? Oare poate lucra Dumnezeu cu „rămășițe”? Ne vom frământa cu aceasta întrebare vineri seara, la Tineret, la Biserica Creștină Baptistă Emanuel, începînd cu orele 18.00. Vă așteptăm cu drag!
Dan Botică

Beniamin Poplăceanu la Biserica Speranță şi Har Londra


Nicolae Geantă în Spania


Evanghelizare la Biserica Golgota Ștei, jud. Bihor


Emil Bartoş la Suceava


Ziua 25 - ne rugăm pentru copiii noștri

Ați fost și veți rămâne o binecuvantare pentru casa noastră. Să știti că v-am iertat pentru toate năzbătiile copilărești, orele târzii din adolescență și durerile provocate când deja gândeați.

         "Tată, deși am încercat și nu am reușit, recunoaștem că am greșit vrand să le controlăm toate reacțiile și alegerile în viață. Astăzi îi punem în mâna ta ocrotitoare, păzește-i de păcat, rătacire, durere, boală, familii frânte, inimi zdrobite, anturaj nepotrivit, de  planul celui rău, de lipsuri. Dă-le pacea ta, biruință, cămine în care Tu să locuiești și sa fii liber să te manifești. Nu îi lăsa în deznadejde ci păstrează-i în bucuria Ta. Îți mulțumesc Dumnezeule pentru ca mi i-ai dat și m-ai ascultat."

www.radiociresarii.ro: Începând cu data de 6 ianuarie 2014, 25 de zile vă propunem 25 de categorii de oameni pe care să îi purtăm în rugăciune.  De la președinte țării, la omul de care te lovești zilnic.

Vladimir Pustan – Ce invățăm de la Maria Magdalena (Biserica Sion Graz, 25 ianuarie 2014)

După zece ani – evanghelicii din nou la templul mormon din Salt Lake

Pe 17 Ianuarie Ravi Zacharias a vizitat din nou universitatea Brigham Young din Provo, Utah, unde a vorbit despre „ce înseamnă să fii ființă umană.”
Ziua următoare Ravi a predicat la templul mormon din Salt Lake. Subiectul a fost centralitatea Cuvântului lui Dumnezeu ca ghid pentru conduita personală, libertate adevărată și zidirea unei națiuni „under God.”
Continuarea AICI

✡ Poza și gândul zilei

În îndurarea Ta, varsă-Ţi binefacerile asupra Sionului şi zideşte zidurile Ierusalimului! (Psalm 51:18)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

miercuri, 29 ianuarie 2014

LIVE: Convenția Bisericilor Penticostale Române din Australia şi Noua Zeelandă

Conferința "Chemați și aleși pentru a câștiga" cu Pastor Nelu Poenar la Brazi, jud.Prahova


Beniamin Fărăgău la Golgotha Romanian Baptist Church Warren, MI, SUA

Golgotha Romanian Baptist Church gazduieste o serie de intalniri de studiu biblic cu fratele Beni Faragau
- Vineri 31 Ianuarie, 7.00 - 9.00 PM
- Sambata 1 Februarie, 9.30 AM - 12.30 PM
- Duminica 2 Februarie, 9.30 AM - 12.00 PM

Sami Tuțac la Biserica Baptistă Emanuel Timișoara


Miercuri,29 ianuarie 2014, de la ora 19:00- 21:00, la Biserica Creștină Baptistă Emanuel din Timișoara va predica pastorul Sami Tuțac.

Programul poate fi urmărit și online, la adresa :http://www.emanuel-tm.ro/

Vă așteptăm!                            

Emil Bartoş - Pe ce lume trăieşti? (21 ianuarie 2014)


”Îmi pasă de tine” 2014

Anul trecut ne-am adresat inimii, anul acesta ne adresăm minții. Sunt mulți cei care au plecat din biserică (indiferent de confesiunea religioasă) și vrem să se întoarcă acasă. Cunosc Cuvântul lui Dumnezeu, au cunoscut dragostea și puterea Lui și faptul că au păcătuit îi fac să privească cerul lipsiți de speranță. De aceea împreună cu voi trebuie să le spunem că există iertare și reabilitare cu o singură condiție, să își dorească…
Ne-am gândit că 25.000 de oameni pot auzi și pot vedea bunătatea lui Dumnezeu. Anul acesta vom multiplica CD-ul pentru fiii rispitori în 25.000 de exemplare și împreună îi vom căuta și îi vom sprijini să se întoarcă acasă.
Costul total al campaniei este de 39.890 de lei (8,800 de euro, 12,050 USD, 7,250 GBP). Avem nevoie de 7.978 de oameni care să dăruiască fiecare 5 lei (1,1 euro, 1,49 USD sau 0,91 GBP). Costul final al unui CD este de 1.6 lei (0,22 euro, 0,30 USD sau 0,18 GBP).
Implică-te și tu! Campania începe ÎN CURÂND…   www.imipasadetine.ro 

O nouă biserică penticostală română în Londra: Horeb Wembley

In data de 26 ianuarie 2014 s-a deschis o nouă biserică penticostală română în Londra: Horeb  Wembley.
Adresa: 113 Chalkhill Road Wembley HA9 9FX London
Program: Duminica 09:00-11:00 & 18:00-20:00 , Joi 19:30-21:00
Conducator: ILIE UDROIU  Mob: 07769310538
Astfel, aceasta biserica este a 25-a biserica evanghelica romaneasca din Londra (pentru a vedea toate bisericile click AICI)                                                     Sursa: AICI

Peste 20 000 de studenți la Conferința Passion

Aproximativ 20.000 de studenți au inundat stadionul din Atlanta, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru conferința anuală Passion și nu au venit cu mâinile goale. Au umplut mai multe camioane cu prosoape și ciorapi pentru a le distribui celor fără adăpost din oraș.

Pastorul Louie Giglio a pornit această conferință în 1997 cu scopul de a oferi studenților ocazia de a se uni în a-L glorifica pe Dumnezeu și a căuta dreptatea pentru cei fără voce. Parrish Brown, una dintre participante a spus cu entuziasm: „În acest moment din viață, noi cu toții căutăm ceva, ne dorim identitate, scop și dragoste, iar cînd venim aici realizăm că putem descoperi toate acestea și le putem descoperi în Isus.” Un alt participant, Sebastian Gibson, spune: ”Pentru mine Passion, înseamnă pur și simplu Isus și vă spun de ce. Pentru că se strâng studenți din întreaga lume, din diferite circumstanțe ale vieții, toți vin cu un singur scop, iar acesta este Isus.” Chris Tomlin, Hillsong United si Kristian Stanfill au fost artiștii creștini care au condus studenții în închinare. Următoarea ediție a conferinței va avea loc în Houston, anul viitor.
Sursa: CBN News        Traducerea: Robert Baciu

Cristian Barbosu la Biserica Aletheia Timişoara


Duminică dimineaţa, 2 februarie 2014, ora 10.00, la Biserica Aletheia vom asculta Cuvântul lui Dumnezeu predicat de invitatul nostru special: fratele Cristian Barbosu, pastorul Bisericii Harvest Metanoia Arad (www.harvestmetanoia.ro).

Vino cu prietenii şi vei găsi suficiente locuri libere pe scaun!

Ziua 24 - mă rog pentru fratele și sora mea

Să nu ne țină Domnul în seamă nebunia copilariei, cuvintele urăte și loviturile care nici macar nu erau pentru îndreptare. Realizez astăzi că fară tine totul ar fi fost mai trist, fără speranță. Probabil nici măcar nu eram ce sunt astăzi.  Deși mereu îmi doream camera mea și te-aș fi dat afara oricând acum vreau să îți spun că vei fi mereu binevenit/ă în prezența mea.

          "Doamne, iartă-ne mânia, prostia și nebunia... vino încă o dată cu Harul tău.  Nu ne lăsa singuri. Îți mulțumesc Tată, prin el m-ai învățat că nu tot ce am e doar al meu.  Îți mulțumim pentru copilăria de care ne e dor, pentru părinți, pentru tot ce a ramas în albumele de fotografii ale familiei și în inimile noastre. Ajută-ne ca împreună să „răscumpărăm” greșelile și să ne onorăm părinții. Și te rugăm fierbinte să aduci clipa când o dată pentru totdeauna să fim toți acasă cu Tine."

www.radiociresarii.ro: Începând cu data de 6 ianuarie 2014, 25 de zile vă propunem 25 de categorii de oameni pe care să îi purtăm în rugăciune.  De la președinte țării, la omul de care te lovești zilnic.

Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India


RĂNIŢI ÎN BĂTĂLIE

Avem două paciente în spitalul rugăciunii: Purnima Ray şi Lotika Ray.
Purnima Ray îi învăţa pe copii, când nişte dureri puternice ale abdomenului, însoţite de vomitat, au pus-o în imposibilitate de a mai preda. Prin harul lui Dumnezeu, un prieten mai vechi de-al nostru tocmai venise să ne vadă. El era cu motocicleta. Imediat, el şi David au luat-o pe Purnima la spital. Acolo doctorul a internat-o imediat. Acum este în spital. Vă puteţi ruga pentru însănătoşirea ei grabnică şi pentru mântuirea familiei ei.
O prietenă de-a Lotikai ne-a sunat ca să ne anunţe că Lotika este în închisoare. Lotika Ray este o persoană care dorea să se boteze. Cu privire la aceasta ea a stat la noi mai mult de două luni pentru a fi ucenicizată. Părea că totul mergea bine şi ne pregăteam să o botezăm pe 3 februarie. Totuşi, nişte nori negri se arătau în zare. Ea ne împărtăşise despre planurile ei de căsătorie cu prietenul ei de la Armata Domnului. Noi ne-am bucurat, dar ne-am şi întristat. Am auzit că fratele prietenului ei le-ar fi intentat un proces cu privire la casa pe care ei au zidit-o împreună. În conformitate cu ce ne spunea ea, fratele lui Mithun a acaparat întrega casă şi, ca să le închidă bine gura, le-a intentat proces.
Acum, Lotika şi logodnicul ei sunt în închisoare. În India justiţia favorizează la proces pe cei ce intentează proces. Cei ce sunt daţi în judecată sunt ca nişte şobolani prinşi în cursă: se chinuie să găsească o gaură ca să iasă.
Rugaţi-vă ca planul celui rău să fie distrus cu privire la Lotika. Rugaţi-vă pentru biruinţa lui Dumnezeu în viaţa ei.

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Florin Ianovici: Jurnal de călătorie în Australia

Evrei 11:13 "În credinţă au murit toţi aceştia, fără să fi căpătat lucrurile făgăduite; ci doar le-au văzut şi le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini şi călători pe pământ."

Intotdeauna m-am simtit strain pe acest pamant. Dar marturisirea ca esti strain pe pamant e diferita de simtamantul de a fi strain. E o lepadare de sine, e o abandonare voita a pamantului pentru bucuria cerului.

Calator am devenit ca asa a vrut Dumnezeu, nu eu. Mental, fizic si emotional ma simt legat de locul unde m-am nascut si de cei dragi. Orice calatorie ma tulbura si ma destabilizeza un pic.

Nu am un album foto cu locurile vizitate deoarece nu acesta este ceea ce imi propun ci vreau sa strang rod pentru cer. Acum am ajuns in Australia. Si m-am gandit ca ar fi bine sa tin un jurnal simplu cu privire la aceasta calatorie. Stim putin despre credinciosii din Australia deaorece sunt departe.

Melbourne…! 3,7 milioane de locuitori si in jur de 15.000 de romani.
Un oras cu:
3 biserici penticostale: ,,Philadephia” cu pastorul Gabi Pal, ,,Betania” cu pastorul Beni Pop, ,,Tabor” cu pastorul Mircea Campean;
4 biserici baptiste: ,,Prima Biserica Baptista”, cu pastorul Busuioc Belciu, ,,Maranatha” cu pastorul Ghita Cornel, ,,Harul” cu pastorul Dorel Brandas, ,,Speranta” cu pastorul Daniel Nicolici;
1 biserica adventista cu pastorul Valerian Mohanu.
In Melbourne functioneaza un radio crestin ,,RVE” unde toate bisericile lucreaza impreuna. De altfel intre credinciosi exista armonie si pace.
Am sosit in Melbourne joi, 23 ianuarie dupa 22 de ore de calatorie. Am gazduit la familia Gusti Augustin si Maria care s-au purtat tare frunos cu mine.
Am inceput slujirea:
Vineri, 24 ianuarie, Prima Biserica Baptista din Mebourne, pastor Draghici Belciu, mesaj: ,, Nadejdea in Dumnezeu”
Sambata, 25 ianuarie, Biserica Penticostala Betania, pastor Beni Pop, mesaj: ,,Ce ne invata gradina Ghetimani?”
Duminica 26 ianuarie: Biserica Baptista Maranatha, pastor Cornel Ghita, mesaj: ,,Cum va arata viitorul tau? 
Duminica 26 ianuarie Prima Biserica Baptista, pastor Busuioc Belciu, mesaj: ,,Lectiile invatate in gradina Ghetimani”
Duminica 26 ianuarie biserica Philadelphia, pastor Gabi Pal, mesaj: ,,Chipul lui Hristos in noi!”

Luni 27 ianuarie a fost o zi de refacere iar in 28 ianuarie am plecat spre Sidney parcurgand cu masina o distanta de 900 km (peste 12 ore de calatorie) pe o temperatura de 33 de grade. Suntem cazati la familia Traian si Lucretia Balaban

La Sidney va avea loc Conventia bisericilor penticostale intre perioada 30 ianuarie 2 februarie. Conventia poate fi urmarita live pe site-ul bisericii penticostale Philadelphia din Melbourne. (Philadelphia.org.au)

Astazi, 29 ianuarie voi sluji in biserica penticostala ,,Sfanta Treime” cu pastorul Corneliu Tuchlei unde voi prezenta mesajul: ,,Iesirea din criza”

Suntem straini cu sau fara voia noastra dar calatori numai daca vrem. Sa slujim Domnului cu bucurie.

Imi este dor de voi!

✡ Poza și gândul zilei

Laudă pe Domnul, Ierusalime, laudă pe Dumnezeul tău, Sioane! Căci El întăreşte zăvoarele porţilor, El binecuvântă pe fiii tăi în mijlocul tău; El dă zăpada ca lâna, El presară bruma albă ca cenuşa; El Îşi azvârle gheaţa în bucăţi; cine poate sta înaintea frigului Său? (Psalm 147:12-13, 16-17)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!