După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 23 iulie 2014

Sărbătoarea fiilor comunei Avram Iancu, jud. Bihor și ordinarea păstorului Daniel Brisc

La aniversarea celor 90 de ani de la înființare, comuna bihoreană Avram Iancu a îmbrăcat haine de sărbătoare și a reaprins în vatra satului focul dragostei și mărturiei creștine. Duminică, 20 iulie, la b–iserica baptistă locală, peste 150 de suflete au mulțumit lui Dumnezeu pentru binecuvântările și încercările prin care a zidit și a întărit sufletul colectiv al comunei Avram Iancu.

Atestată istoric de la sfârșitul Primului Război Mondial (1922 - 1924), sub forma unei colonii modeste de țărani și intelectuali români, localitatea Avram Iancu a prins rădăcini în pământul scăldat de Crișul Negru prin hărnicia, devotamentul și credincioșia comunității locale.

Biserica baptistă din Avram Iancu și-a început lucrarea de răspândire a Cuvântului lui Dumnezeu în casele sătenilor prin slujirea statornică și perseverentă a primei familii de credincioși baptiști stabiliți în zonă odată cu înființarea coloniei-sat. Două decenii mai târziu, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial (1945-1946), familia Faur Aurel donează cultului baptist o cameră din propria locuință unde ia ființă biserica baptistă Avram Iancu.

Primul botez creștin (20 iulie 1946) aduce în fața Noului Legământ prin Jertfa Domnul Isus Hristos zece suflete iar, în următorii doi ani, prin puterea lui Dumnezeu, numărul membrilor bisericii se dublează. În anii de trezire spirituală întărită și de prigoana comunistă, Biserica baptistă din Avram Iancu numără 90 de membri. Coloana vertebrală a Trupului Domnului Isus Hristos – Biserica – a fost alcătuită în acestă localitate de familiile baptiste Miclea, Faur, Damșe, Petrila, Țuț, Brisc și Ciba.

Duminică, 20 iulie 2014, la Sărbătoarea fiilor creștini din Avram Iancu, în prezența președintelui Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Oradea și Satu Mare, pastor Petru Vidu, biserica locală a mulțumit lui Dumnezeu pentru ordinarea ca pastor a prezbiterului Daniel Brisc. La întrebarea biblică a Domnului Isus Hristos vestită și în comuna Avram Iancu prin puterea Sfintei Scripturi: „Mă iubești?”, fratele Daniel Brisc a răspuns asemeni apostolului Petru „Doamne, Tu toate le știi, știi că te iubesc”. Isus i-a zis: „Paște oile Mele!” (Ioan 21:17). Inginer de profesie, fr. pastor  Daniel Brisc, cu dragoste și lepădare de sine, va paște oile Domnului Isus Hristos alături de pastorul senior Mihai Cociubei și de prezbiterul Traian Petrila.

 Jertfele duhovnicești de laudă, mulțumire și închinare au fost dăruite, în cadrul serviciului divin, de grupul de tineri al bisericii locale, alături de Cuvântul Sfintei Scripturi rostit de pastorii timișoreni Viorel Țuț, Romulus Țuț, Daniel Țuț, pastorul arădean Cornel Miclea și pastorul Florin Cociubei de la Biserica „Betel” din Salonta.
Sorin Petrache 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.