După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 24 iulie 2014

Amenințare pentru evanghelicii din Sri Lanka



Un grup de extremişti budişti a început o campanie împotriva bisericilor evanghelice dintr-un oraș din Sri Lanka. Evangheliştii au fost avertizaţi să înceteze activitățile lor religioase, care se desfăşoară în majoritatea satelor budiste. Conform declaraţiei lui Ittekande Saddhatissa Thero, secretarul general al Ravana Balaya, această organizație naționalist-budistă sinhaleză a întrerupt mai mult de 20 de servicii de rugăciune evanghelice în perioada 15-19 iulie în Polonnaruwa și a comunicat pastorilor să înceteze serviciile pe care le ţin și să nu mai încerce să convertească budiști și hinduși.


   „Am primit sute de plângeri din partea budiștilor și hindușilor, în care se arăta că păstorii evanghelici convertesc budiști la religia lor și le oferă cadouri și bani pentru acest lucru. În cazul în care bisericile evanghelice nu reușesc să oprească misiunea lor, vom lua măsuri legale împotriva centrelor de rugăciune.”

   Saddhatissa Thero a spus că 20 de călugări și câţiva preoți hinduși au participat la această campanie. „Unii dintre păstori au fost de acord să elimine centrele lor de rugăciune din satele budiste, dar unii s-au opus sugestiei”, a spus el.

   Până în prezent, în 2014 aproximativ 60 de biserici și centre de rugăciune evanghelice au fost vizate de atacuri, în timp ce în 2013 au fost atacate 120 de biserici, conform Alianței Naționale Creștine Evanghelice (NCCA).

    „Mulți pastori au fost bătuţi și amenințaţi pentru a opri întâlnirile lor de rugăciune”, a spus Godfrey Yogarajah, Secretar General al NCCA. „Enoriaşii au făcut nenumărate plângeri în secțiile de poliție, dar sunt foarte rare cazurile în care vinovaţii sunt identificaţi”, a spus el.

    Conform declaraţiei lui Yogarajah, mulți dintre mafioţii care au atacat adunările de rugăciune au fost conduşi de călugări budiști, care nu s-au confruntat cu nicio consecință juridică pentru aceste acte de violență. Guvernul a creat o unitate specială de poliție în luna aprilie ca o consecinţă directă a creșterii tensiunilor religioase dintre creștini, musulmani și majoritatea budistă din regiune.

  Pastor O. S. Fernando, preşedinte al Pastors’ Fellowship Group din Polonnruwa, a negat acuzațiile că grupuri evanghelice au oferit bani sau cadouri pentru convertiți sau potențiali convertiți.

   „În timp ce un pastor ridica o casă nouă, călugării budiști au crezut că ridică un nou centru de rugăciune și au depus plângeri la poliţie”, a spus el. „Peste 150 de oameni au venit însoţiţi de călugării budiști pentru a opri construcția noii clădiri.”

    „Acum, pastorul a fost dat pe mâna poliției”, a spus el, şi a adăugat că, după acest incident, „mulți pastori se tem să lucreze în acea zonă.”


    Surse: 
www.persecution.org & www.ucanews.com    via Agentia Kairos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.