După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 25 iulie 2014

11 părinți ai fetelor răpite în aprilie 2014, au murit

Localnicii au relatat faptul că șapte dintre cele 51 de persoane ucise în timpul unui atac asupra satului Kautakari, la începutul acestei luni, au fost părinți ai fetelor răpite de la școală în data de 14 aprilie 2014.

   Cel puțin încă patru părinți au murit de boli precum insuficienţă cardiacă şi hipertensiune arterială, care au avut drept cauză trauma de a-şi pierde proprii copiii. Un tată ale cărui fiice au fost răpite „a intrat într-un fel de comă și a repetat numele fiicelor răpite până a murit", a declarat liderul comunității Pogu Bitrus.

  Chibok, orașul din care făceau parte majoritatea fetelor răpite, se află sub asediul militanților Boko Haram. Aceştia încearcă să elimine democrația și să „curețe" Nigeria de creștini. Prin urmare, familiile fetelor răpite sunt  expuse unui mare risc, asta în ciuda faptului că în regiune se află permanet 200 de soldaţi nigerieni, care nu au reușit încă să oprească escaladarea violențelor.
    Oraşul este, de asemenea, sub presiunea creată de refugiați din satele dimprejur, care au fost deja atacate, și căile de acces au fost „tăiate”, acestea fiind blocate cu autovehicole arse.

    În cele din urmă președintele Goodluck Jonathan s-a întâlnit în data de 22 iulie cu părinţii celor 177 de fete răpite, în urma cererilor în acest sens făcute de nenumăraţi lideri influenţi din ţară şi de familiie fetelor răpite, chiar şi activistul Malala Yousafzai l-a rugat pe preşedinte să facă acest lucru.

    Purtătorul de cuvânt al preşedintelui a declarat după întâlnire că aceasta a fost „un mare succes".

   „Domnul președinte i-a asigurat pe părinţi că guvernul federal și chiar el, personal, se va ocupa şi se va sigura că fetele ţinute captive vor fi aduse în siguranţă şi în viaţă la familiile lor. El a precizat că acesta este obiectivul principal al guvernului", a declarat Reuban Abati pentru presă.

    219 de fete rămân încă în captivitate, de peste 100 de zile. Răpitorii lor au cerut eliberarea luptătorilor Boko Haram în schimbul fetelor și susțin că tinerele femei – majoritatea creștine – au fost „eliberate" prin convertirea la Islam.

  Autortăţile cred că acestea sunt ţinute ostatice în pădurea Sambisa, care se învecinează cu deşertul Sahara, cu toate că există unele relatări prin care se susţine că unele fete au fost văzute în ţările vecine cum ar fi Camerun și Ciad. Este probabil ca acestea să fie ţinute ca sclave sexuale.  Încă un motiv în plus pentru ca familiile lor să se îngrijoreze tot mai mult cu privire la siguranţa propriilor copiii.

   De la răpirea care a avut loc în data de 14 aprilie 2014, guvernul nigerian s-a confruntat şi încă se confruntă cu critici semnificative pentru eșecul său de a asigura eliberarea fetelor, chiar ONU a criticat dur acest lucru şi a mai subliniat că este foarte importantă asigurare protecției depline a tuturor cetățenilor din Nigeria.

Surse: 
www.christiantoday.com
           
www.telegraph.co.uk       Via Agentia Kairos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.