După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 30 decembrie 2013

Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

Mântuirea fiilor regelui


În nordul Bengalului (care include atât părţi din West Bengal, Nepal, Bangladesh şi Assam) locuieşte un trib numit Rajbanshi. Numele tribului înseamnă urmaşii regelui. Ei aparţin de pătura socială indiană a războinicilor. În perioada lor de strălucire au dominat peste toată această regiune. Regii lor erau poligami (ca mai toţi regii indieni). Ei aveau mulţi copii. Dintre copiii lor era selectat un bărbat care să fie rege. Celorlaţi copii li se dădea pământ în stăpânire. Aşa s-a umplut ţara cu copii ai împăratului. Din păcate, împăraţii lor erau închinători la idoli. Şi pentru idolii de lut jerfeau oameni. Blestemul sângelui nevinovat vărsat a venit peste împărăţia lor. Au fost atacaţi din toate părţile. Împărăţia lor s-a spart întâi în două: Cooch Behar şi Jalpaiguri. După aceea şi mai mult. Au venit şi musulmanii şi mulţi fii ai împăratului au devenit musulmani. Englezii i-au pus jos şi pe regişorii lor, punând capăt certurilor dintre ei sub domnia republicii India. Acum ei sunt un popor fărâmiţat între diferite state şi în general dispertuit de ceilalţi. Ei îi numesc ‘deshi’ (ceea ce înseamnă oamenii locali). Mulţi dintre ei sunt încă analfabeţi, oameni ai satelor. Ca mulţi indieni sunt obsedaţi de subiectul căsătoriei. De aceea fetele se mărită de obicei pe la 16 ani sau mai înainte. Majoritatea sunt sub robia multor adicţii (alcohol, tutun, pan şi altele). 

Zona Cooch Bihar a devenit în ultimii 15 ani o fabrică a canabisului. Imoralitatea este mare căci femeile lor sunt frumoase şi mândre. Lipsa de carte îi fac o ţintă uşoară pentru rechinii sociali: peşti care vând femei, escrocii care vând alcool, jucătorii de cărţi şi terorişti. Ei aveau o reputaţie de moşieri. Dar mulţi dintre ei şi-au pierdut pământurile în mod prostesc pentru o femeie, băutură, sau un scandal. Fiind un trib războinic, caracterul lor este mânios şi violent. Ca înfăţişare ei arată ca nepalezii (regilor lor le plăcea să se căsătorească cu nepalezii). Dar culoarea pielii lor nu este chiar aşa de albă caa nepalezilor. Dar mulţi au ochi oblici.

Unii dintre ei au aceptat Evanghelia. Mulţi au căzut de la credinţă din pricina persecuţiei sociale şi presiunii de familie. Mulţi au fost covertiţi numai cu numele, dar au rămas în robia adicţiilor lor. Dar toţi creştinii rajbanshi împreună nu fac nici măcar 0.01% din populaţia lor totală.

În aceste zile însă mulţi rajbanshi au primit şansa de a se educa prin facilităţile guvernului pentru triburi.  Aceasta a adus ceva lumină şi bunăstare în satele lor. De asemenea educaţia a ascuţit conştiinţa lor naţională. A început o luptă pentru conservarea limbii şi culturii rajbanshi. Ei vor mai mult să formeze un stat al lor ‘Kampapuri’. Aceasta i-a adus într-un conflict cu autorităţile bengaleze şi indiene. Tribul rajbashi se pare că s-a unit cu musulmanii în lupta lor de autodeterminare. Există câteva organizaţii care se luptă pe acest front: KLO, Greater Cooch Behar şi altele. S-a vărsat deja mult sânge. În Jalpaiguri săptămâna trecută, de ziua martirilor lor, au pus o bombă şi au omorât şase oameni. În zona Raiganj săptămâna aceasta au deschis focul asupra unui autobuz.  Acum oraşul nostru (Jalpaiguri) este plin de trupe ale securităţii şi în multe locuri se fac verificări.
În Jalpaiguri, din rândul fiilor regilor, avem în adunarea noastră pe Purnima, pe Vupen, Bikas, şi Lotika.

Vă puteţi ruga pentru botezul Lotikai plănuit pentru 3 februarie. Vă puteţi ruga pentru mântuirea familiilor lor. Fiul lui Vupen este implicat în mişcarea politică a tribului rajbahsi, dar nu este încă un creştin. A venit însă la programul nostru de 25 decembrie.
Duhul lui Dumnezeu se foloseşte de Vupen şi Purnima. Prin Vupen mulţi rajbanshi au venit la adunare în ultima săptămână. Mulţi sunt deschişi să audă Evanghelia. Rugaţi-vă pentru satele Caliaganj, Randamali, Bortola, şi Talma.

Rugaţi-vă şi pentru mântuirea rudelor fratelui Raikut care a fost prietenul care ne-a ajutat să venim în Jalpaiguri. El a murit de cancer cu doi ani în urmă. Împreună cu el am predicat la multe din rudele lui care sunt urmaşi ai regelui din Jalpaiguri.
Rugaţi-vă pentru rajbashi care s-au îndepărtat de Domnul: Proshonjit şi Soto.
Rugaţi-vă pentru pace în Jalpaiguri, Cooch Behar şi Malda.
Rugaţi-vă pentru înţelepciune în vestirea Evangheliei în rândul rajbashi.
La mulţi ani cu Domnul Isus!
Mulţumim că sunteţi parteneri cu noi în lucrarea din nordul Bengalului.
Daniel
All my hope is in Jesus Christ!

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Vladimir Pustan - Împreună spre Dincolo

Post și rugăciune pentru Școala Internațională de Misiune prin Sport și Mass-media Chișinău

Dragi prieteni,
Cu doi ani în urmă Dumnezeu ne-a ajutat să începe o școală unicală de misiune în Moldova unde s-au înrolat până în prezent și au fost până pregătiți pentru lucrarea de misiune prin sport și mas-media peste 100 de bărbați și femei din 14 țări ale lumii.

 În vara anului care vine, în perioada 25 iunie - 25 august, se va desfășura din nou școala de misiune și studenții vor învăța în opt grupe diferite la patru facultăți: Taekwon-Do, Fotbal, Mass-Media și facultatea care va incepe anul acesta - Fitness.

 Estimăm să avem de la 150 la 180 studenți și îi mulțumim lui Dumnezeu că după două zile de post ne-a ajutat să găsim un local în Chișinău care ne pune la dispoziție cămin, săli de studii și cantină. Rămâne o mare nevoie sălile sportive pentru facultățile de sport. 

Luni, 30 decembrie, împreună cu toți studenții și profesorii școlii vom posti ca să ne ajute Dumnezeu să găsim și aceste săli care să întrunească toate cerinețe noastre. Vă invit să vă alipiți cu noi în rugăciune și post pentru această nevoie și să le transmiteți și altora. Continuați să vă rugați pentru succesul acestei lucrări și pentru misiunea care o fac în prezent studenții în țările lor și care mergem mereu crescând. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Vladimir Pustan – Un Betel pentru anul care vine

După 30 de ani de pocăință șchioapă, patriarhul Iacov e invitat de Dumnezeu să se reîntoarcă la primul altar. Prima dragoste. Prima cunoaștere. Prima lacrimă. Prima rugăciune. Atunci se pocăise de frică, dar Dumnezeu nu disprețuiește începuturile slabe. Era bogat, cu familie mare și influentă, scăpase de frica de Esau, dar inima era goală… Și ce folos toate…? Stătea la 15 kilometri de Betel, dar e destul și-un metru în afara harului lui Dumnezeu.
A hotărât că nu se mai poate… Și-a luat familia și a plecat spre Betel. S-au dezbrăcat de mândrie, materialism și haine de firmă. S-au pocăit… Dumnezeu le-a promis alte binecuvântări. Dar pocăința nu te va scuti de necazuri… În același capitol (Geneza 35) îi moare Debora, doica ce l-a crescut, îi moare Rahela, soția pe care o iubea și-i moare tatăl, Isaac. Imediat după pocăință, iar acestea nu sunt binecuvântări.
E sfârșit de an și trebuie toți să ne reîntoarcem la Betelul de demult. Și anul care vine nu va fi scutit de necazuri și încercări. Dar nu-i totuna când Îl avem pe El în cuptor sau când suntem singuri. Fără El focul o să ne ardă…
Și fără Betel, nimic nu are sens. Nici necazul…

Sursa: AICI