marți, 31 decembrie 2013

La ultima filă - de Nicolae Geantă

Am ajuns la ultima filă din calendar. Totuși, cu fiecare foaie ruptă, nu zilele din calendar au trecut, ci noi. Cu fiece zi suntem tot mai aproape de sfârșit. Cu un pas tot mai aproape de moarte. Ori de bucuria veșniciei.

Spunea cineva că la final de an trebuie să-ți numeri bucuriile, nu tristețile. Așa o fi, dar scoicile dacă nu au încercări rămân fără perle. Hristos n-ar fi strălucit atât de mult fără Cruce.

Ultima filă ne amintește că anul ăsta am avut și zâmbete și lacrimi, ne-am câștigat și prieteni noi și dușmani. (E drept, noi ni i-am făcut). Să ne bucurăm că toate sunt câștiguri. Pierderile nu se contabilizează. Și nici nimicurile. 

Ne-am despărțit în 2013 de oameni dragi, scumpi. (M-am despărțit în 2013 de cei mai frumoși tineri pe care i-am avut ca profesor). Cu fiecare zi ce trece ne e tot mai dor de ei... Învățăm că dragostea crește-n intensitate când ești departe. Iar ziua revederii abia o aștepti! Să fiți pregătiți de Maranata!

Ultima filă din calendar ne strigă-n gura mare despre faptele noastre. Bune ori rele. Bune ar mai fi trebuit să fi făcut. Binele nu șomează, nu zice niciodată destul. Relele pot fi regretate. Numai regretele conduc la ștergerea lor. Apocalipsa spune că faptele ne urmează. Ce lași în urmă aceea vei avea înainte! Să aveți grijă ce scrieți în CV!

La final de an ne urăm sănătate! Sănătatea e ca moneda, o poți cheltui sau păstra. (E primul an din ultimii cinșpe când n-am trecut deloc pe la spital! Nici pe la doctori). O păstrăm și datorită rugăciunilor dumneavoastră. O rugăciune în plus, e o pastilă în minus. Rămâneți farmaciile lui Isus!

După ce veți citi, veți rupe și ultima filă din calendarul vechi. De mâine e calendarul nou. Alt început, alte visuri. A visa nu e primejdios. Primejdios e să vrei să transformi visul în realitate.

Să trăiți frumos! Oamenii s-ar putea să se îndoiască de ceea ce spuneți, dar vor crede întotdeauna ceea ce faceți!

(PS: Mic amănunt: la maxim o oră după ce am scris acest editorial pentru Cireșarii, am călcat într-un cui și a trebuit să ajung la... spital!)

Chiar dacă oceanele toate - Speranța și Prietenii pe Marea GalileiiUn an nou fericit – Vladimir Pustan

Suntem la frontieră. Am trecut cu 13 ani de sfârșitul lumii anunțat pentru anul 2000. Am trecut cu un an peste sfârșitul lumii anunțat de mayași.
Acum ne urăm un an nou fericit. Haidem să facem o hermeneutică necesară acestei urări banale. În primul rând e vorba de un an. Adică 365 de zile, 8.760 de ore, 525.600 de minute, 31.536.000 de secunde. Suficient să mori tot de atâtea ori.
Biblia zice că mai bine e să numărăm în zile. E mai practic și mai aproape de adevăr.
Putem să le trăim sau să le murim clipele acestea. Sau să le pierdem la TV, calculator, scriind SMS-uri, sau prin mall-uri la o cafea. Putem să le răscumpărăm.
Un an. Atât ne putem ura și e o urare de bun simț. Apoi un an nou. Sau altfel. Sau luat de la capăt. Un an nou în care putem intra vechi sau nou-nouți. Cu dorințe noi, cu vise noi, cu hotărâri noi. Ne putem înnoi garderoba, garajul, casa sau viața.
Și mai ales fericit. Aici e o poveste lungă pentru că fiecare înțelege prin fericire ce-l taie capul.
continuarea pe www.ciresarii.ro

Cristian Ionescu: Viziunea Bisericii 2014

Seară de tineret cu Nicolae Geantă la Biserica Creştină după Evanghelie Brazi, jud. Prahova


Luigi Miţoi - La întâlnire cu trecutul (29 Decembrie 2013)

Scrisoare misionară: Familia Cuceuan

Dragi frați și surori,

Revenim cu vești de pe continentul african, după o scurtă perioadă de tranziție în viața noastră. După ce am părăsit Kenya în urmă cu câteva săptămâni, ne-am mutat cu întreaga echipă în Etiopia, țară care are o istorie impresionantă, iar oamenii de aici sunt mândrii de țara și strămoșii lor.
Cu toate că doar cu câteva săptămâni în urmă am fost în această țară, cu gândul de a numi acest loc “casă”, iată că a  trebuit să părăsim Etiopia și să venim acasă în România pentru o perioadă. Desigur vrem să ne reîntoarcem în Etiopia.
De ce ne-am întoars acasă?
Datorită problemelor cu viza și datorită problemelor de sănătate pe care le-am  avut. Când am cerut viză de lucru pentru Etiopia, am primit viză doar pentru o lună de zile, cu posibilitatea de a o prelungi cu încă o lună. Am obținut extensia la viză și am avut dreptul de a sta în Etiopia până pe 13 octombrie. Am început procesul de aplicare pentru obținerea permisului de lucru, dar pentru cetățenii români obținerea primului permis de lucru poate fi un proces destul de dificil și îndelungat (unele persoane ne-au spus că poate dura și până la 6 luni, sau chiar mai mult) . Vă rugăm să vă rugați împreună cu noi pentru a obține permisul de lucru cât mai repede posibil. Odată ce avem permisul de lucru, ne putem reîntoarce în Etiopia și ne putem continua activitatea în această țară.
Înainte de a decide să ne întoarcem în România, am avut de ales: fie să vizităm Uganda și astfel să vizităm comunitatea surzilor creștini din această țară, fie să ne întoarcem acasă în România. Datorită problemelor de sănătate pe care le avem, împreună cu liderii Wycliffe România și liderii echipei GSLT, am decis să ne întoarcem acasă, cât timp așteptăm obținerea permisului de lucru, și să ne refacem din punct de vedere fizic. Aceasta este cea mai bună decizie în momentul de față.
Ce vom face cât timp vom fi acasă în România?
În perioada pe care o vom petrece în România munca noastră va continua. Vom ține legătura cu membrii echipei GSLT și cu cei care lucrează la traducere, prin intermediul internetului. De asemenea,  dorim să vizităm câțiva lideri creștini surzi din Cluj-Napoca, Oradea, București, Bacău și alte orașe. Pe unii dintre acești lideri i-am întâlnit în luna februarie 2012, când am luat parte la proiectul de cercetare lingvistică pe limbajele semnelor folosite în România. Dorim să ne reîntâlnim cu aceste persoane și să le spunem despre lucrarea de traducere a Scripturii în limbajele semnelor din Africa. Vrem să le spunem cum poate afecta traducerea Scripturii în limba inimii lor, atât viețile oamenilor, cât și întreaga comunitate, oferindu-le exemple din țările africane. Astfel sperăm ca Domnul să aprindă dorința de a începe procesul de traducere a Scripturii în limbajul semnelor în România.
Cât timp am fost în Africa, bisericile și persoanele care s-au decis să ne adopte și să ne susțină financiar, au făcut-o în mod regulat și am fost binecuvântați prin dărnicia lor. Acum fiind acasă nu înseamnă că nu vom mai avea nevoi financiare. Dimpotrivă, deoarece nu avem un salar, sau un alt venit, ci trăim pe baza donațiilor primite de la biserici și alte persoane, depindem în continuare de aceste donații. Vă mulțumim că ne veți susține în continuare din punct de vedere financiar.
Vă iubim și vă binecuvântăm în Numele Domnului. Vă mulțumim pentru rugăciuni și pentru dragostea și dăruirea voastră.

Cu drag
Ionuț și Daniela Cuceuan

Pentru a afla mai multe motive de rugăciune pentru familia Cuceuan vizitează pagina Wycliife de rugăciune.
De asemenea poţi să te înscri aici la buletinul informațional trimestrial, sau aici la buletinul săptămânal de rugăciune.

Noutate editorială: Agenda Copiilor 2014


Este acum disponibila Agenda Copiilor 2014 (Vol.2). Un plan de citire al Bibliei pentru copii pe o perioada de 3 ani cu activitati biblice pentru fiecare zi, jurnal de rugaciune, medidatii si ilustratii.

O lucrare nou si unica conceputa de o echipa de invatatori de la Scoala Duminicala.

Pentru comenenzi ne puteti scrie in privat. Pret 5 euro/ 380 pagini.                      Biserica Crestina Betania Dublin

Cireșarii: Retrospectivă 2013

Click pe imagine!

Biserica Elim Viena: Imnuri în cinstea Mântuitorului - ediţia I (Impresii VIDEO şi FOTO)luni, 30 decembrie 2013

Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

Mântuirea fiilor regelui


În nordul Bengalului (care include atât părţi din West Bengal, Nepal, Bangladesh şi Assam) locuieşte un trib numit Rajbanshi. Numele tribului înseamnă urmaşii regelui. Ei aparţin de pătura socială indiană a războinicilor. În perioada lor de strălucire au dominat peste toată această regiune. Regii lor erau poligami (ca mai toţi regii indieni). Ei aveau mulţi copii. Dintre copiii lor era selectat un bărbat care să fie rege. Celorlaţi copii li se dădea pământ în stăpânire. Aşa s-a umplut ţara cu copii ai împăratului. Din păcate, împăraţii lor erau închinători la idoli. Şi pentru idolii de lut jerfeau oameni. Blestemul sângelui nevinovat vărsat a venit peste împărăţia lor. Au fost atacaţi din toate părţile. Împărăţia lor s-a spart întâi în două: Cooch Behar şi Jalpaiguri. După aceea şi mai mult. Au venit şi musulmanii şi mulţi fii ai împăratului au devenit musulmani. Englezii i-au pus jos şi pe regişorii lor, punând capăt certurilor dintre ei sub domnia republicii India. Acum ei sunt un popor fărâmiţat între diferite state şi în general dispertuit de ceilalţi. Ei îi numesc ‘deshi’ (ceea ce înseamnă oamenii locali). Mulţi dintre ei sunt încă analfabeţi, oameni ai satelor. Ca mulţi indieni sunt obsedaţi de subiectul căsătoriei. De aceea fetele se mărită de obicei pe la 16 ani sau mai înainte. Majoritatea sunt sub robia multor adicţii (alcohol, tutun, pan şi altele). 

Zona Cooch Bihar a devenit în ultimii 15 ani o fabrică a canabisului. Imoralitatea este mare căci femeile lor sunt frumoase şi mândre. Lipsa de carte îi fac o ţintă uşoară pentru rechinii sociali: peşti care vând femei, escrocii care vând alcool, jucătorii de cărţi şi terorişti. Ei aveau o reputaţie de moşieri. Dar mulţi dintre ei şi-au pierdut pământurile în mod prostesc pentru o femeie, băutură, sau un scandal. Fiind un trib războinic, caracterul lor este mânios şi violent. Ca înfăţişare ei arată ca nepalezii (regilor lor le plăcea să se căsătorească cu nepalezii). Dar culoarea pielii lor nu este chiar aşa de albă caa nepalezilor. Dar mulţi au ochi oblici.

Unii dintre ei au aceptat Evanghelia. Mulţi au căzut de la credinţă din pricina persecuţiei sociale şi presiunii de familie. Mulţi au fost covertiţi numai cu numele, dar au rămas în robia adicţiilor lor. Dar toţi creştinii rajbanshi împreună nu fac nici măcar 0.01% din populaţia lor totală.

În aceste zile însă mulţi rajbanshi au primit şansa de a se educa prin facilităţile guvernului pentru triburi.  Aceasta a adus ceva lumină şi bunăstare în satele lor. De asemenea educaţia a ascuţit conştiinţa lor naţională. A început o luptă pentru conservarea limbii şi culturii rajbanshi. Ei vor mai mult să formeze un stat al lor ‘Kampapuri’. Aceasta i-a adus într-un conflict cu autorităţile bengaleze şi indiene. Tribul rajbashi se pare că s-a unit cu musulmanii în lupta lor de autodeterminare. Există câteva organizaţii care se luptă pe acest front: KLO, Greater Cooch Behar şi altele. S-a vărsat deja mult sânge. În Jalpaiguri săptămâna trecută, de ziua martirilor lor, au pus o bombă şi au omorât şase oameni. În zona Raiganj săptămâna aceasta au deschis focul asupra unui autobuz.  Acum oraşul nostru (Jalpaiguri) este plin de trupe ale securităţii şi în multe locuri se fac verificări.
În Jalpaiguri, din rândul fiilor regilor, avem în adunarea noastră pe Purnima, pe Vupen, Bikas, şi Lotika.

Vă puteţi ruga pentru botezul Lotikai plănuit pentru 3 februarie. Vă puteţi ruga pentru mântuirea familiilor lor. Fiul lui Vupen este implicat în mişcarea politică a tribului rajbahsi, dar nu este încă un creştin. A venit însă la programul nostru de 25 decembrie.
Duhul lui Dumnezeu se foloseşte de Vupen şi Purnima. Prin Vupen mulţi rajbanshi au venit la adunare în ultima săptămână. Mulţi sunt deschişi să audă Evanghelia. Rugaţi-vă pentru satele Caliaganj, Randamali, Bortola, şi Talma.

Rugaţi-vă şi pentru mântuirea rudelor fratelui Raikut care a fost prietenul care ne-a ajutat să venim în Jalpaiguri. El a murit de cancer cu doi ani în urmă. Împreună cu el am predicat la multe din rudele lui care sunt urmaşi ai regelui din Jalpaiguri.
Rugaţi-vă pentru rajbashi care s-au îndepărtat de Domnul: Proshonjit şi Soto.
Rugaţi-vă pentru pace în Jalpaiguri, Cooch Behar şi Malda.
Rugaţi-vă pentru înţelepciune în vestirea Evangheliei în rândul rajbashi.
La mulţi ani cu Domnul Isus!
Mulţumim că sunteţi parteneri cu noi în lucrarea din nordul Bengalului.
Daniel
All my hope is in Jesus Christ!

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Vladimir Pustan - Împreună spre Dincolo

Post și rugăciune pentru Școala Internațională de Misiune prin Sport și Mass-media Chișinău

Dragi prieteni,
Cu doi ani în urmă Dumnezeu ne-a ajutat să începe o școală unicală de misiune în Moldova unde s-au înrolat până în prezent și au fost până pregătiți pentru lucrarea de misiune prin sport și mas-media peste 100 de bărbați și femei din 14 țări ale lumii.

 În vara anului care vine, în perioada 25 iunie - 25 august, se va desfășura din nou școala de misiune și studenții vor învăța în opt grupe diferite la patru facultăți: Taekwon-Do, Fotbal, Mass-Media și facultatea care va incepe anul acesta - Fitness.

 Estimăm să avem de la 150 la 180 studenți și îi mulțumim lui Dumnezeu că după două zile de post ne-a ajutat să găsim un local în Chișinău care ne pune la dispoziție cămin, săli de studii și cantină. Rămâne o mare nevoie sălile sportive pentru facultățile de sport. 

Luni, 30 decembrie, împreună cu toți studenții și profesorii școlii vom posti ca să ne ajute Dumnezeu să găsim și aceste săli care să întrunească toate cerinețe noastre. Vă invit să vă alipiți cu noi în rugăciune și post pentru această nevoie și să le transmiteți și altora. Continuați să vă rugați pentru succesul acestei lucrări și pentru misiunea care o fac în prezent studenții în țările lor și care mergem mereu crescând. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Vladimir Pustan – Un Betel pentru anul care vine

După 30 de ani de pocăință șchioapă, patriarhul Iacov e invitat de Dumnezeu să se reîntoarcă la primul altar. Prima dragoste. Prima cunoaștere. Prima lacrimă. Prima rugăciune. Atunci se pocăise de frică, dar Dumnezeu nu disprețuiește începuturile slabe. Era bogat, cu familie mare și influentă, scăpase de frica de Esau, dar inima era goală… Și ce folos toate…? Stătea la 15 kilometri de Betel, dar e destul și-un metru în afara harului lui Dumnezeu.
A hotărât că nu se mai poate… Și-a luat familia și a plecat spre Betel. S-au dezbrăcat de mândrie, materialism și haine de firmă. S-au pocăit… Dumnezeu le-a promis alte binecuvântări. Dar pocăința nu te va scuti de necazuri… În același capitol (Geneza 35) îi moare Debora, doica ce l-a crescut, îi moare Rahela, soția pe care o iubea și-i moare tatăl, Isaac. Imediat după pocăință, iar acestea nu sunt binecuvântări.
E sfârșit de an și trebuie toți să ne reîntoarcem la Betelul de demult. Și anul care vine nu va fi scutit de necazuri și încercări. Dar nu-i totuna când Îl avem pe El în cuptor sau când suntem singuri. Fără El focul o să ne ardă…
Și fără Betel, nimic nu are sens. Nici necazul…

Sursa: AICI

duminică, 29 decembrie 2013

Misionari în Namibia şi Kenya


Dragii nostri,

Vrem sa va multumim pentru tot sprijinul aratat pana acum in rugaciune si prin suport financiar. Domnul este bun si drept, El lucreaza mai mult decat cerem sau gandim noi, si ne raspunde mereu surprinzator: a pus in inima a 3 tineri dorinta de a sluji in misiune pe termen mai lung (pentru cel putin un an de zile)

Va invitam sa luati parte cu noi la aceasta mica parte din povestea extraordinar de mare a Bisericii lui Hristos. Va chemam sa mijlociti in rugaciune si in post pentru cei 3 tineri - Adela Schuller, Ema Vrancuta si Calin Turca. 

Adela si Ema vor pleca in Namibia pentru un an, iar Calin in Kenya pe termen nedeterminat.


Plecarea va fi in data de 2 ianuarie 2014.


De asemenea va provocam sa daruiti pentru nevoile financiare ale celor 3: bilet de avion, cazare, mancare, bani pentru lucrare. 

Costurile lunare sunt de 200 de euro/luna in Namibia si 500 de euro/luna in Kenya.

Cum puteti sa va implicati:

-alegeti o zi / luna in care sa va rugati si sa postiti pentru unul (sau pentru toti)

-sustineti financiar lunar o persoana cu suma minima de 5 euro (cautam 200 de persoane care sa fie implicate ca sa putem acoperi costurile integral)

- spuneti si altora despre aceasta lucrare - povestiti in bisericile de unde sunteti, in grupurile de rugaciune/ucenicie si in acest fel Dumnezeu sa ridice mai multi oameni care sa mearga pe termen lung

Scrieti-ne pe adresa de email :misiune@yahoo.com cum doriti sa va implicati.
Aici aveti marturiile lor:

Săptămâna de rugăciune 5-12 Ianuarie 2014


Cristian Barbosu la Ploieşti - Care este credinţa acceptată de Dumnezeu?

Florin Ianovici - Urare pentru voi și pentru mine!


Ieremia 2:5 "Aşa vorbeşte Domnul: „…s-au depărtat de Mine şi au mers după nimicuri, şi au ajuns ei înşişi de nimic?" 

2 Tesaloniceni 3:11 "Auzim însă că unii dintre voi trăiesc în neorânduială, nu lucrează nimic, ci se ţin de nimicuri."

Nimicul si derizoriul sunt plagile care ucid sufletul. E trendul societatii si ocupatia de baza. Lucrurile grave ale vietii sunt bagatelizate prin amatorism iar lucruile ieftine sunt ridicate la rang de virtuti.


Sufocati de deseuri muzicale, tinute ridicole, cosmetizari stridente, innebuniti de asaltul fara precedent al placerilor, viata insasi a devenit o fataiala fara sens intre zilele care se scurg cu repeziciune. Ce lasi in urma aceea iti va sta inainte!

E un murmur, un suspin continuu al Duhului Sfant pe care il aud zilnic: ,,fugiti de nimicuri si truditi pentru comorile vesnice!” Viata e pretioasa pentru ca are zile putine, de aceea rascumparati vremea!

Sensul vietii, designul sufletului, greutatea valorica e descoperita doar de Biblie, simtita doar in rugaciune si traita doar in fapta credintei. Orice altceva te nauceste, te fura si te arunca in vartejul derizoriului. 

Luptati pentru credinta data sfintilor o data pentru totdeauna! Luptati cu palmele crapate, cu talpi insangerate, cu lacrimi in ochi, cu rani deschise, cu sufletul ars de cuvintele credintei…numai luptati! 

Cine nu stie pentru ce trebuie sa moara, nu merita sa traiasca! Muriti fata de voi insiva pentru ca nimicul sa nu va fure viata vesnica. 

Filipeni 3:8 "Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos"

Va multumesc pentru dragostea si rabdarea voastra fata de mine!

Anul 2014 sa ne fie plin de Hristos!

Concert de Colinde la Căminul Cultural din Margina, jud. Timiș


Vasile Micula la Biserica Menorah CaransebeșVasile Micula - invitat astazi de la ora 10.00 la Biserica Menorah din Caransebes

Misiunea Eldad – Turneu în Spania

29 decembrie – Biserica Penticostală Azuqueca, a.m.
29 decembrie – Biserica Penticostală Getafe, p.m.
31 decembrie – Biserica Penticostală Carmel, Ocaña
1 ianuarie – Biserica Penticostală Gosen, Madrid
2 ianuarie – Biserica Penticostală Tarancón
4 ianuarie – Biserica Penticostală Pedro Muñoz
5 ianuarie – Biserica Penticostală Quintanar de la Orden, a.m.
5 ianuarie – Biserica Penticostală Alcalá, p.m.
9 ianuarie – Biserica Penticostală Coslada
12 ianuarie – Biserica Penticostală Campo de Criptana, a.m.
12 ianuarie – Biserica Penticostală Elim, Arganda, p.m.
19 ianuarie – Biserica Penticostală Zaragoza, a.m.
19 ianuarie – Biserica Penticostală din Lérida (Lleida), p.m.

Botez la Biserica Logos Baia Mare

Duminica,
 29 decembrie 2013 
de la ora 18.00 
va avea loc un nou 
botez in apa la

Prof. Dr. Emil Bartoș la Biserica Providența Oradea

Duminică, 29 Decembrie 2013, biserica este invitată la o slujbă specială de dimineață.
Mesajul Evanghelie va fi transmis de pastorul Emil Bartoș.

sâmbătă, 28 decembrie 2013

Scrisoare misionară: Familia Acatrinei, Peru


Dragii noştri,

Ne bucurăm să vă putem saluta în numele scump şi preţios al Domnului nostru Isus Cristos, în numele celui Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii. Domnia Lui să crească peste cât mai multe vieţi şi odată cu ea să crească şi râvnă noastră pentru El şi Împărăţia Lui, o Împărăţie fără de sfârşit.

Slăvim pe El pentru că a ales să ia trup de om şi să se facă asemenea nouă. Îl slăvim pentru iesle, pentru că dacă nu ar fi fost ieslea, nu am mai fi putut vorbi de cruce, şi dacă nu ar fi fost crucea, nu am mai fi putut vorbi de răscumpărare şi dacă nu ar fi fost răscumpărare, nu ar mai fi fost nici misiune. Dar slavă Lui pentru planul desăvârşit dus la îndeplinire la împlinirea vremilor, prin Cel născut din Tatăl, Cel ce este Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă. Toate încep cu El şi se termină cu El.

Acesta este mesajul pe care căutăm să îl transmitem celor care nu înţeleg nici pe departe semnificaţia sărbătorii naşterii Domnului Isus, sărbătoare ce a împărţit lumea în două tabere: cei care L-au primit şi s-au bucurat de venirea Lui şi cei care L-au respins şi s-au tulburat de venirea Lui. Ca în orice altă parte de lume, se întâlnesc şi aici în Peru aceste două tabere şi deşi vorbim de o ţară predominant catolică cu acces la Cuvântul lui Dumnezeu, practicile pe care le vedem şi care ne îndurerează sunt practici păgâne care L-au exclus de mult pe Dumnezeu din centrul vieţii şi a sărbătorii mai sus menţionate.

Acest mesaj a fost transmis şi copiilor din Pariachi şi ne bucurăm să vedem că în unii din ei Scripturile prind rădăcini, rădăcini care, sperăm noi, se vor face din ce în ce mai puternice. S-a făcut deja încheierea anului biblic, urmând ca la jumătatea lunii ianuarie copiii să înceapă din nou lecţiile biblice. Mulţumim celor care aţi sprijinit şi financiar această lucrare, prilej cu care 80 de copii s-au putut bucura de un cadou oferit şi primit cu mare bucurie. Dumnezeu să vă răsplătească aşa cum ştie El. Nimic din ce avem nu e al nostru şi dacă nouă ni se dă mai mult decât altora, e ca să putem binecuvânta pe alţii cu ceea ce noi înşine am fost binecuvântaţi. El a venit ca să ofere, ca să slujească, nu ca să fie slujit. Aceasta e şi menirea noastră.

Luna aceasta a fost destul de aglomerată pentru noi, din pricina multor activităţi în cadrul misiunii. Eu am fost mai tot timpul la birou lucrând la proiecte, pregătind rapoarte, organizând evenimente şi alergând dintr-o parte în alta. Amalia a fost şi ea prinsă cu activităţile în Pariachi, plus că a mai avut de organizat o sesiune de formare/instruire a lucrătorilor cu copiii, organizată special pentru colegii noştri din Segadores. A expus modalităţi practice de pregătire a materialelor aferente unei lecţii biblice predate, toate acestea ţinând de partea aplicativă a învăţăturilor expuse şi de consolidarea informaţiilor primite.

Am încercat să ne împărţim timpul în aşa fel încât să ne putem amândoi achita de responsabilităţi şi totodată să aibă cine sta acasă cu copiii. Toate acestea le-am făcut printre multele vizite la doctori, Mathias şi Debora fiind gripaţi, cu tuse, cu bronşită, ca în final să cadă Amalia la pat răpusă de o bronşită puternică, la care s-a mai adăugat acum o sinuzită. Am fost şi eu cu antibiotic câteva zile, deoarece m-a tot necăjit o tuse cam urâtă. Acum suntem bine mulţumită Domnului, Amalia continuând încă tratamentul pentru sinuzită.

După câteva săptămâni de alergat prin toată Lima, pe la diferite minsitere şi secţii de poliţie, am reuşit să depunem dosarul pentru obţinerea vizei pentru Bolivia. Surpriză pentru noi a fost să vedem că ne-au respins dosarul pentru simplul fapt că suntem misionari. Am solicitat o întrevedere cu consulul bolivian şi i-am explicat că nu mergem în Bolivia ca misionari, însă toate explicaţiile noastre au fost de prisos. Ne-am lovit de refuzul lui ca de un zid de netrecut. Extrem de arogant şi cu o atitudine dispreţuitoare faţă de misionari, ne-a tratat ca şi cum el ar fi dumnezeu şi  face ce vrea. Bolivia este un stat social unitar, cu un regim socialist, cu o guvernare democratică, dar cu toate acestea destul de reticentă în ce priveşte acceptul misionarilor.Am luat legătura cu cei de la misiunea din Bolivia şi cu avocatul lor încercăm acum să obţinem viza de intrare pe o altă cale, urmând ca odată intraţi acolo să începem demersurile pentru şederea noastră pe teritoriul bolivian. Noi suntem liniştiţi în privinţa plecării în Bolivia, deoarece de la început ne-am rugat să se facă voia Tatălui şi dacă El ne vrea acolo, vom merge indiferent de piedici. Săptămâna aceasta ar trebui să ne sosească câteva acte din Bolivia cu care ar trebui să mergem din nou la ambasada, pentru o nouă încercare. Vă cerem să ne sprijiniţi în continuare în privinţa aceasta că Dumnezeu să-şi facă lucrarea şi să ne arate clar ce vrea de la noi.

În ultimele săptămâni s-au înmulţit jafurile şi atacurile în Lima şi nici o zonă nu mai este sigură. Chiar în zona unde stăm, la 5 minute de casa noastră vreo 8 infractori au asaltat o bancă, au împuşcat oameni, furând mai bine de 70.000 de dolari. Sunt hoţi peste tot, cu mult mai mulţi decât în cursul anului, deoarece e perioada sărbătorilor. Dumnezeu ne-a ferit până acum de astfel de necazuri, şi chiar de accidente, microbuzul în care era Amalia în drum spre Pariachi lovindu-se de o cisternă, însă nu au fost victime. Ne dăm seama că doar mâna lui Dumnezeu ne-a ferit de multe situaţii din acestea până acum.

Continuaţi să vă rugaţi pentru oamenii din San Fausto şi pentru lucrarea de acolo. Noile autorităţi ale satului incită oamenii să ne izgonească colegii din trib, inventând tot felul de lucruri rele şi neadevărate. Vor să aştepte să se termine construcţia casei comunale şi apoi să îi dea afară. Ameninţă că dacă cineva din trib va vrea să le ia partea îi va duce la şeful maxim care e adeptul noului curent etnocentric de a alunga pe orice non-asheninka din rezervaţiile lor.

Şi ca şi cum aceasta nu ar fi de ajuns, de două săptămâni au izbucnit ciocniri în Amambay (un sat vecin din josul râului, la 30 minute de San Fausto, unde acum 3 ani mergeam să facem studiu biblic cu un mic grup) între narco-traficanţii din zonă şi armata trimisă să-i stârpească pe aceştia. S-a instalat o bază a armatei în această zonă şi zi de zi zboară elicoptere la joasă altitudine, în care se văd soldaţi înarmaţi supraveghind zona. Au existat morţi şi de o parte şi de alta a celor două tabere şi zona a devenit extrem de nesigură. În următoarele luni vor continua operaţiunile şi vor avansa în susul râului, continuând să distrugă noi plantaţii şi piste de aterizare pentru avionetele ce transportă marfă. Mulţi din Amambay au venit în San Fausto, deoarece au rude aici, aşa că situaţia este cum nu se poate mai rea. Vedem în toate acestea eforturile depuse de cel rău ca să împiedice lucrarea şi să stopeze înaintarea ei.

Avem nevoie de toată susţinerea voastră în tot ce facem, pentru că aici ca şi acolo, cel rău se opune lucrării şi caută să îi distragă pe oameni cu tot felul de lucruri, neglijând partea cea mai importantă, mântuirea sufletului.
Vă transmitem toate gândurile şi urările de bine, dorindu-vă din inimă să fiţi nişte făclii purtătoare de lumină, şi lumina voastră să străbată întunericul nopţii negre şi să pătrundă în sufletele oamenilor străini şi departe de adevăr.
„Totuşi întunericul nu va împăraţi veşnic pe pământul în care acum este necaz…..Poporul care umblă în întuneric vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină.“ (Isaia 9:1,2)
 Aşa cum Domnul Isus a venit să aducă lumina şi viaţa, vrea ca şi noi, acolo unde suntem, să răspândim mireasma cunoştinţei Lui şi să ducem lumina Evangheliei tuturor acelora a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia.
Trăind pentru Gloria Lui,
Liviu şi Amalia Acatrinei

Familia Acatrinei este membră a Bisericii Creştine după Evanghelie, nr. 4 din Iaşi. Au plecat în Peru pe termen lung în anul 2007 şi şi-au început lucrarea în tribul Asheninka, alături de familia Dumitru, tot misionari români. Sunt implicaţi în lucrarea de plantare de biserici a misiunii Segadores şi scopul lor este să ducă Evanghelia celor care nu au avut niciodată posibilitatea să audă despre Dumnezeu.

liviu_aca@yahoo.com
amy11_grace@yahoo.com

Dacă doriţi să susţineţi şi financiar lucrarea familiei Acatrinei în Peru sunt deschise următoarele conturi:

RON RO78BRDE240SV68334902400
USD RO46BRDE240SV75299172400
EUR RO22ERDE240SV87247142400

BRD, Agenţia Dimitrie Mangeron, Şos. Naţională, nr.55, Iaşi

Întâlnirea de rugăciune "Măslinul", 02 ianuarie 2014


Sunteti bineveniti la un timp de rugaciune si apropiere de Domnul la intalnirea de rugaciune "MASLINUL din Oradea", la Biserica Tabor, str. Meiului, nr.4, unde ne vom ruga pentru cauzele dvs.
 Vor sluji fratii din bordul de conducere al Rugului Aprins.
 a asteptam cu drag sa luati parte cu noi la prima intalnire "Maslinul - Staruinta in rugaciune" din anul 2014
Sursa: AICI

vineri, 27 decembrie 2013

Ajutor pentru biserica penticostală incendiată


Iubiti frati si surori,

Ma numesc, Nicolae Gheorghe, pastor in Biserica Penticostala din localitatea Filipestii de Padure, jud.Prahova. Cu ingaduinta dumneavoastra, doresc sa va impartasesc despre un incident neplacut prin care a trecut Biserica noastra. 

In noaptea sarbatorii nasterii Domnului au patruns in biserica noastra, prin efractie, niste indivizi (pana in prezent nu se stie cine), provocandu-ne o mare dauna. Au cautat probabil bani, spargand usile incuiate ale dependintelor, scotocind peste tot. Au luat un laptop, apoi au incendiat biserica dand foc la documentele aflate in amvonul bisericii. Focul s-a extins foarte repede provocandu-ne mari pagube: Au ars obiecte de mobilier, aparatura electronica,  tavanul in totalitate, candelabrele,pereti innegriti. etc.

Multumim Domnului ca focul a fost stins la timp si nu a ars si acoperisul.
Am tinut sa va impartasim acest lucru pentru ca suntem in mare stramtorare. Ne este rusine sa cerem, dar situatia in care ne aflam ne impune lucrul acesta, sa cerem ajutorul fratilor nostri. Chiar daca pagubele sunt estimate la 20.000 euro, un ajutor cat de mic din partea d-voastra, pentru noi conteaza extrem de mult.

Va iubim, si va incredintam in grija si harul Celui de Sus,
Cu consideratie, pastor Gheorghe Nicolae

PASTOR NICOLAE GHEORGHE
Cont pentru euro CONT : RO30RNCB0205013546500001 , COD SWIFT : RNCBROBU

Cont lei (RON) BISERICA PENTICOSTALA FILIPESTII DE PADURE
CONT: RO20RNCB0206119861770001 , COD SWIFT – RNCBROBU

Petre Costea – Candidat independent la Europarlamentare 2014

Mă numesc Petre Costea și intentionez să candidez ca independent la alegerile europarlamentare din mai 2014. M-am născut în 1956 în Bihor iar tatăl meu a fost pastor baptist vreme de zeci de ani. Acum e pensionat la Arad. Eu fac parte din biserica română din Houston, Texas. 
Am luat decizia de a candida după multă rugăciune și cugetare. Mi-am dat seama că Dumnezeu m-a binecuvânat mult și că a venit vremea să fiu și eu o binecuvântare pentru alții.
Am plecat din România în 1978 ca refugiat pe motive de discriminare religioasă. Ajuns în Statele Unite m-am educat vreme de multi ani, iar de peste 23 de ani practic avocatura. Am predat și la nivel universitar. Din 2005 muncesc împreună cu mulți creștini și pastori din România în mișcarea profamilie și proviata. În 2006 am organizat o mișcare constitutională pentru protejarea căsătoriei în Constitutia României. In 2007 am fondat, impreuna cu alti crestini și pastori evanghelici, Alianța Familiilor din România. De atunci încoace am fost presedintele ei.
Am lansat numeroase proiecte de promovare a valorilor familiei crestine și in Romania si Uniunea Europeană. Sunt prea multe să fie enunțate, dar multumesc lui Dumnezeu pentru această chemare și oportunitate. In ultimii ani însă mi-am dat seama că devine tot mai greu să luptăm pentru principiile și valorile noastre creștine doar din exterior. Majoritatea europarlamentarilor care reprezintă România în Parlamentul European sunt indiferenți față de proiectele europene care subminează familia și valorile ei și le voteaza fără discernamint. Este intenția mea să fiu o persoană diferită, cu o agendă diferită, și cu un comportament profesional diferit.
Citeste in continuare AICI

Pastor Cusman Cionca - Mesaj de mulțumire


Dragilor, 

Multumesc tuturor ce v-ati gindit si rugat pt mine si copiii mei!

Cheti, draga mea sotie, iubita mea, partera mea timp de 29 de ani, buna mama a copiilor mei a plecat ACASA.


Ea a fost o printesa. Regele a chemat-o la o receptie speciala, trebuia prezentata Tatalui si n-a putut refuza; asa ca a plecat! E asa bine acolo ca nu se mai intoarce si a aflat ca inca Regele continua sa trimita invitatii...