După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 27 noiembrie 2013

CristoCentric la Cluj-Napoca

Sursa: AICI

Thanksgiving permanent, conferinţă pentru liceeni cu Nicolae Geantă

Sursa: AICI

Reșițeanul arestat astăzi nu este nici pastor, nici predicator penticostal

Astazi, mai multe publicatii ale mass-mediei locale din Resita si Timisoara (Express de Banat, FrontpressOpinia Timisoarei  au dovedit din nou ca nu doresc altceva decat sa denigreze notiunea de "pastor penticostal". 

Astfel, fara nici o documentare serioasa, in titlurile de prima pagina, i-au atribuit lui Viorel Costel Lunita, un resitean de 45 de ani arestat pentru pornografie infantila, epitetul de pastor si predicator penticostal.

Din verificarile corespondentului NewsNet Crestin, intradevar acesta a participat la slujbele religioase ale unei biserici penticostale din Resita, are cateva comentarii pe anumite site-uri de resurse crestine si a incarcat pe Youtube cateva clipuri religioase. Atat. Insa suficient pentru ziaristii rau intentionati sa-l denumeasca predicator si pastor penticostal.

 „Nu este pastor, nu a fost hirotonisit în nicio biserică din România. Dânsul este din Bocșa, din câte știu eu, și frecventa uneori slujbele noastre religioase. Nici predicator în sensul larg nu putem spune că e, probabil că a recitat vreo poezie la un moment dat sau a citit vreun eseu în fața credincioșilor”, a declarat pastorul Ciprian Bârsan pentru www.expressdebanat.ro .

Acesta a ținut să sublinieze faptul că Biserica Penticostală din România nu este implicată în acest scandal și condamnă faptele bărbatului de 45 de ani. „Astfel de fapte nu se practică! Sunt împotriva Legii, a Statului și a Bibliei. Subliniez faptul că dânsul nu a fost botezat în Biserica Penticostală, dar este posibil să fi făcut parte dintr-o mișcare independentă. Justiția își va spune cuvântul, iar dacă dovezile împotriva sa sunt adevărate va sta mult timp după gratii”, a adăugat pastorul.




1 Decembrie 2013 - Lansarea cărţii "Lupta cu inerţia" de Nicolae Geantă la Beiuş

Nicolae Geantă (n.1969), doctor in Geografie (Dinamica Teritoriala), titlu conferit de Universitatea Bucuresti (2009), profesor, predicator, editorialist "Ciresarii", pastoreste Biserica "Izbanda" din Draganeasa (Prahova).
Este autor a 5 volume de carte (4 ca unic autor) si a peste 45 de articole stiintifice; fondator al revistei stiintifice GeoPrahova si al revistei de tineret Radical. Este casatorit cu Mihaela si tata a doua fete: Fivi si Sefora.

Pastor Kent J. Edwards la Biserica Emanuel Oradea

"Săptămâna aceasta ne vom bucura de prezența și slujirea unui om special a lui Dumnezeu - Kent J. Edwards - pastor, profesor de homiletica si leadeship la Talbot School of Theology, Biola University din Canada. 

Joi si duminica seara va sluji la Biserica Emanuel din Oradea iar vineri, la seara de tineret a aceleiași biserici, va vorbi tinerilor despre administrarea talantilor.

Mai multe informatii despre oaspetele nostru gasiti aici: http://faculty.biola.edu/jkent_edwards/"

Dăruiește un zâmbet de Crăciun!

Vin sărbătorile! Tineri sau bătrâni, cu totii le așteptăm cu mare bucurie. Și ne arătăm bucuria prin podoabele frumoase cu care îmbrăcăm locuințele, ușile, ferestrele, copacii, străzile, clădirile, vitrinele… Privim fascinați la jocul luminilor și la frumusețea culorilor, dar uităm să privim la aproapele nostru.

Uităm să ne împodobim și noi sufletele cu dragoste, pace, răbdare, bunătate, blândețe, smerenie, dreptate, milă și facere de bine. Cât mai avem timp, să ne aducem aminte și de sărmanii care n-au ce pune pe masă în zi de sărbatoare sau de copiii care n-au trăit niciodată bucuria de a primi cadouri. Să le aducem și lor un zâmbet pe față și să ne împodobim viețile cu această bucurie a lor.

Puteți dona alimente, lemne, jucării, dulciuri, haine, bani și orice altceva aveți pe inimă. Pentru donații puteți să ne contactați la numărul de telefon 0230 523 380, pe Skype – iochebedsv, prin email – iochebedsv@fidel.ro sau direct la Centrul Iochebed, str. Curtea Domneasca, nr.1, bl.14, sc.B, ap 2, 720008 Suceava. 

Orice dar, oricât de mic, e binevenit și apreciat. Nu uitați că puținul dumneavoastră e belșug pentru alții!
Haideți să ne împodobim sufletele de sărbătoare și să le păstrăm așa!
Sursa: AICI

Campania "Aruncă-ţi pâinea pe ape..." la Strejnic, Prahova


DRAGII NOSTRI PRIETENI SI FRATI IN DOMNUL ISUS , avem nevoie de ajutorul vostru...

Suntem indemnati de Domnul , sa simtim unii cu altii.

Grupul Prieteni Cu Dumnezeu, demareaza incepand cu aceasta data o lucrare pe care Duhul Lui Dumnezeu ne_a pus-o pe inima si anume aceea de intrajutorare a celor saraci din zona noastra ( Strejnic, Prahova ). Domnul ne-a pus pe inima aceasta postare (stie El ) si vrem sa va facem partasi la aceasta lucrare minunata, fapt pentru care facem apel la toti aceia care ne considerati prietenii si ne iubiti sa va alaturati noua si sa aducem cat mai multe zambete pe fetele celor care sunt in nevoie (vaduve, familii cu mai multi copii ), un ajutor cat de mic aduce o bucurie foarte mare... Domnul sa va binecuvinteze si pentru mai multe detalii va astept pe privat...

Am deschis si un cont pentru cei ce doriti sa participati cu donatii la campania noastra:
Manole Narcis, RO60BTRLRONCRT0118754901, Banca Transilvania

Sursa: AICI

Grupul Vocea Evangheliei la Biserica Izbanda Bucuresti

Sursa: AICI

1 Decembrie 2013 - chemare la rugăciune pentru ţară

Sursa: AICI

Concert NOT AN IDOL la Centrul Crestin Betania Oradea


Se spune despre Oradea că este “capitala muzicii creştine româneşti”. De-a lungul timpului, Biserica Betania a susţinut diverşi artişti creştini (ex. Luminiţa Ciuciumiş, Chris Muraru, Sunny Tranca, etc).


Vrem să ne menţinem acest “statut”, iar de data aceasta, în premieră în Oradea şi în biserica noastră, Trupa NOT AN IDOL va susţine un concert, pe data de 2 Decembrie, ora 18:00.


Veniţi de peste Prut, din Chişinău – Moldova, membrii trupei NOT AN IDOL îşi vor lansa primul lor album, intitulat “Valuri de lumină”.

În deschiderea concertului, va cânta Viorel Dejeu Band.
Sursa: AICI

Seară de colind la Trossingen, Germania

organizeaza o seara de colind si spiritualitate crestina romaneasca de neuitat intitulata 
,,COSUL CU COLINDE'' 
- In dar pentru tine!
Locatie: KONZERTHAUS Dr.Ernest-Hohner.
Hangenstrasse 50,D-78647 Trossingen
Data: 07 Decembrie 2013, ora: 16.00
Intrarea libera

Botez la Biserica Agape Ploiesti

Sursa: AICI

Misiunea Countryside in Ucraina

Sursa: AICI

Seara de colinde la Biserica Betesda Tileagd

Biserica Betesda Tileagd
va invita sa participati cu drag la o seara speciala de colinde,intitulata "Pe urmele Magilor", care va avea loc in data de 15 decembrie 2013, la ora 17:00.
Cuvantaul Domnului va fi predicat de fratele pastor Marius Cruceru.
Va asteptam cu drag!

Despre dovezile existenţei lui Dumnezeu şi rugăciune – H.R.Patapievici

Vizionarea si dezbaterea discursului lui Ben Carson la Cotroceni Business Center Bucuresti

Sursa: AICI

Semnificația Sărbătorii Hanuka pentru evrei și creștini

Hanuka reprezintă "Sărbătoarea inaugurării" și mai este cunoscută ca Sărbătoarea luminilor (Hag haUrim). Este o sărbătoare care durează opt zile (25 Kislev - 3 Tevet), comemorând rededicarea Templului din Ierusalim în urma victoriei revoltei conduse de frații Macabei asupra monarhiei seleucide din Siria, care încerca să distrugă religia evreiască și să elenizeze popoarele de sub dominația sa. Principalele evenimente asociate cu Hanuka s-au desfășurat între 165-163 î.e.n., deși lupta armată a Macabeilor împotriva grecilor a continuat încă mulți ani, până când evreii din Ereț Israel și-au dobândit de facto independența. Hanuka este așadar o sărbătoare postbiblică. Este o sărbătoare minoră, în timpul căreia în iudaism munca și alte activități nu sunt interzise. În comunitățile mixte cei care se alătură Festivalului Luminii trebuie să fie în spirit de odihnă în ajunul zilei de Sâmbătă (de erev Șabat) la 5 Candele și în ajunul lunii noi (de erev Roș Hodeș) la 7 Candele, ocazii când luminarea candelelor începe puțin înainte de asfințit.


Surse Istorice:

Mișna și Talmud
Povestea de Hanuka, împreună cu legile și tradițiile sărbătorii, este complet absentă din Mișna afară de câteva referințe vagi (Bickurim 1:6, Roș haȘana 1:3, Taanit 2:10, Megillah 3:4 și 3:6, Moed Katan 3:9, și Bava Kama 6:6). Rabinul Nissim Gaon[2] postuleză în Hakdamah Le'mafteach haTalmud că informațiile despre sărbătoare au fost atât de comun cunoscute că Mișna cu avea nevoie să le explice. Reuvein Margolies sugerează că așa cum Mișna a fost redactată după revolta Bar Kochba, editorii ezită să includă explicit discuții despre o sărbătoare care celebrează o altă revoltă recentă împotriva unui suveran străin, pentru teama antagonizării romanilor.


Hanuka este descrisă în Talmud. Gemara, în tratatul Șavat 21, se axează pe candelele de Șabat și se mută la candelele de Hanuka și spune că după ce forțele lui Antioh IV au fost deviate de la Templu, Macabeii au descoperit că aproape tot uleiul de măsline pentru ritual a fost profanat. Ei au găsit doar un singur container care încă a mai fost sigilat de Marele Preot, cu suficient ulei cât să țină Menora în Templu aprinsă pentru o singură zi. Ei au folosit acesta, însă el a ars timp de opt zile (timp necesar să aibă ulei nou presat și pregătit).

Epistola Macabeilor
La istoria sărbătorii Hanuka se face aluzie în epistolele 1 Macabei[5] și 2 Macabei[6]. Cele opt zile de rededicare a Templului sunt descrise în 1 Macabei 4:36 et seq, totuși numele sărbătorii și miracolul cu candelele nu apear aici. O istorisire similară cu caracter asemanator, și evident mai veche ca dată, este cea șa care se face aluzie în 2 Macabei 1:18 et seq conform cu care reluminarea Altarului de Neemia a fost printr-un miracol care a avut loc pe 25 a lunii Kislev, și care pare să ne de-a motivația alegerii aceleiași date pentru rededicarea Altarului de Iuda Macabeul.

În Noul Legământ
Povestea de Hanuka este luată cu învățăminte de suveranitatea lui Dumnezeu și simbolism mesianic. Pe cum celebrăm Sărbătoarea Candelelor avem oportunitatea să ne împodobim (Matei 25:1-8) trupurile noastre care sunt temple ale Duhului lui Dumnezeu (1 Corinteni 6:9), să ne rededicăm prin reînnoirea făgăduințelor și a promisiunilor care le-am făcut lui Dumnezeu.

Din punct de vedere ritualic, în Noul Legământ încheiat cu toți cei care l-au primit pe Ieșua (Iisus) ca Mesia, candelabrul cu trei brațe reprezintă pe Mesia în mijloc iar celelalte două brațe pe cei doi care-I stau la dreapta și la stânga în Împărăția Sa (Matei 20:23). Deși candelabrul obișnuit are șapte brațe, cu ocazia sărbătorilor de restaurare se folosește “Menora” cu nouă brațe, cel din mijloc este numit “sameș” (ajutorul, sau slujitorul Luca 22:26-27) așa cum se arată în Apocalipsa 1:12-13 și Apocalipsa 2:1, cele două candele de pe margine reprezintă pe cei doi care stau la stânga și la dreapta lui Mesia în Împărăția Sa, cei doi măslini așa cum sunt numiți în Zaharia 4:3 și Apocalipsa 11:4-14 sunt cei care la sfârșitul veacului pot opri lumina celorlalte candele, iar celelalte șapte candele din mijloc pe perioada sfârșitului veacului reprezintă brațele adică comunitățile celor șapte îngeri cărora Fiul Omului le scrie mesaje, brațul din mijloc fiind al celuia căruia îi dă aceiași făgăduință pe care și El a primit-o de la Dumnezeu (așa cum scrie în Apocalipsa 2:27 și prima dată este dată în Psalm 2:9).

Din punct de vedere duhovnicesc, Hanuka se desfășoară în perioada anului când în timpul sărbătorii cade și ziua cea mai scurtă din an și când avem lună nouă, spre deosebire de celelalte sărbători de șapte zile când în ajun avem lună plină. În acest context Templul dezolat reprezintă candela celui care se pregătește și veghează în noapte pentru a întâmpina Mirele (Matei 25:1-8). Astfel cel care în pregătire adună suficient ulei doar pentru prima zi a sărbătorii, însă asemeni nazirineanului care se sfințește în șapte zile (Numeri 6:10; Fapte 21:27; Fapte 24:18), uleiul din candele se înmulțește în mod miraculos până când la sfârșitul sărbătorii se poate găsi suficiente rezerve la cei care se ocupă cu stoarcerea și pregătirea uleiului, în cazul nostru îngerii care păzesc virtuțile oamenilor.

Din punct de vedere canonic, în Evanghelia după Ioan (în Ioan 10:22-23 și Ioan 10:24-39), scrie cum cu ocazia acestei sărbători Ieșua (Iisus) s-a confruntat cu iudeii în timp ce se plimba ca un rege prin pridvorul lui Solomon.

Vinerea Neagră - Vladimir Pustan